USVOJEN PRORAČUN F BIH ZA 20023.- POTVRĐENA NOVA VEĆINA

Usvojeno svih 50 amandmana HDZ-a i Osmorke na federalni proračun, svi amandmani SDA odbijeni

Nakon što je Federalna vlada prethodno odbila sve amandmane uložene na proračun, Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je svih 50 amandmana koje je uložila Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Osmorka, čime je potvrđena nova parlamentarna većina u ovom domu. Svi amandmani SDA su odbijeni.

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je večeras Prijedlog federalnog proračuna za 2023. godinu.

Za prijedlog proračuna glasovala su 82 zastupnika, dok je jedan bio suzdržan. Nitko nije glasao protiv.

Da bi proračun postao operativan, trebaju ga u istom tekstu odobriti oba doma Federalnog parlamenta.

Sjednica Doma naroda sazvana je za sutra (petak).

Budući da je Zastupnički dom odobrio svih 50 amandmana HDZ-a BiH i Osmorke, eventualna istovjetna sutrašnja odluka Doma naroda značila bi da proračun može stupiti na snagu odmah po objavljivanju u Službenim novinama.

Dom naroda može potencijalno postupiti drugačije eventualnim usvajanjem i vlastitih, drugačijih amandmana, a to bi otvorilo proceduru usuglašavanja teksta jer mora biti jednobrazan da bi stupio na snagu.

Usvojenih 50 amandmana danas u Predstavničkom domu predložili su blok stranaka predvođenih Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH i stranke Osmorke.

Federalna vlada je predložila da proračun za 2023. godinu ukupno iznosi nešto više od 6,7 milijardi KM, za 1,1 milijardi KM više od prošlogodišnjeg./HMS/

 

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...