ŠIROKI BRIJEG

Ususret danu Grada održana svečana sjednica Gradskog vijeća

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca u Širokom Brijegu je započelo obilježavanja Dana grada koji se proslavlja 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

Po polaganju vijenaca, u hotelu Park je održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Na projektoru je prikazan promotivni video koji je rezimirao aktivnosti gradske uprave kroz proteklih godinu dana.

FOTO: HMS

Nazočnima se obratio gradonačelnik Kraljević koji se posebno zahvalio gospodarstvenicima koji su, kako kaže žila kucavica razvoja Širokog Brijega te je posebno istaknuo nove projekte u industrijskim zonama u Knešpolju i na Visokoj Glavici.

FOTO: HMS

“Ja kao dugogodišnji gradonačelnik mogu reći da se stvaraju sve bolji i bolji uvjeti u svim dijelovima Širokog Brijega”, rekao je Kraljević istaknuvši da se zbog sve bolje komunalne infrastrukture mladi ne libe zadržati u ruralnim sredinama.

Nakon Kraljevića, nazočnima se obratio Nevenko Barbarić, novoizabrani zastupnik u Hrvatskom saboru koji se posebno zahvalio Širokobriježanima koji su pomogli da on bude izabran u najviše tijelo zakonodavne vlasti u RH.

Čini mu se, kako kaže, da se okolnosti u Hrvatskoj što se tiče odnosa prema bh. Hrvatima mijenjaju.

“Hrvatska je članica EU i NATO-a. Nakon Tuđmana, nitko nije stao uz nas koliko je to učinio Plenković, to više nije samo ustavna obveza Hrvatske nego nešto što je postalo praksa. Povijesna istina zasnovana na dokumentima je da je HVO branio BiH i Hrvatsku, čemu strka oko dodjele priznanja, to je samo jedan od segmenata koji pokazuje da kao BiH nismo slobodno društvo”, rekao je Barbarić.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a te zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH, Dragan Čović, čestitao je Dan grada Širokog Brijega ustvrdivši kako bismo se prije godinu dana smijali da nam je netko rekao u kakvim uvjetima ćemo obilježavati ovaj dan.

FOTO: HMS

“Sve ovo što smo čuli danas daje Širokom Brijegu jedno posebno mjesto i poseban sadržaj. Uvjeren sam da to nije u tuđim nego isključivo u našim rukama. Sve ono što je do sada napravljeno će se nadopunjavati dalje. Ova cesta koju je i gradonačelnik spomenuo će pomoći i Širokom Brijegu i cijeloj Hercegovini”, kazao je Čović.

Napomenuo je da nitko drugi za nas neće uraditi ono što mi sami moramo misleći pri tome i na gospodarski i politički aspekt življenja i prosperiranja.

“Koliko budemo imali jasnu viziju i kreaciju rješenja da biramo svoje predstavnike, u tomu ćemo i uspjeti… Predstavnici Širokog Brijega i naše Hercegovine bi trebali biti zastupljeniji na višim razinama vlasti, to je jedno jamstvo da mi sami možemo uraditi ono što trebamo”, rekao je Čović.

FOTO: HMS

Koncem manifestacije dodijeljena su i priznanja Grada gospodarskom društvu Modra stijena, fra Vendelinu Karačiću, posthumno Ivani Cigić i Antoniju Zeljki te gradu Vinkovci iz susjedne Hrvatske.

Uime svih dobitnika priznanja zahvalio se fra Vendelin Karačić./B. G./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije