ČOVIĆ RAZGOVARAO S HRVATSKIM VELEPOSLANIKOM SABOLIĆEM

Usuglašeno političko djelovanje i koordinacija u suzbijanju pandemije koronavirusa

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH, dr. Dragan Čović razgovarao je danas telefonom s veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivanom Sabolićem, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Temom razgovora bile su aktualna zdravstveno epidemiološka situacija vezana uz pandemiju koronavirusa u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj. Razmijenjena su mišljena, iskustva i stajališta vezana uz poduzete mjere suzbijanja pandemije. Istaknuto je kako u svim mjerama zaštite stanovnika kako u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj mora postojati usuglašeno političko djelovanje i koordinacija, imajući u vidu kako su ovo dvije susjedne zemlje s najdužom međudržavnom granicom.

Osim zaštite zdravlja svih stanovnika, naglašena je potreba žurnog djelovanja i prema gospodarstvu, zaštiti radnih mjesta, raznim poticajima i olakšicama u domaćoj proizvodnji i poljoprivredi, zaključeno je.

Ocijenjena je dobrim i komunikacija između institucija, koje svakodnevno uspješno rješavaju svaki vitalni problem do sada.

Dužnosnici su naglasili kako je suradnja i uzajamna pomoć u borbi protiv koronavirusa ključna, kao i uključivanju Bosne i Hercegovine u europske fondove pomoći, posebno zbog važne uloge koju Republika Hrvatska ima kao zemlja predsjedateljica Europske unije./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije