PASIVNO BIRAČKO PRAVO

Ustavni sud odbacio apelaciju koalicije “Moja adresa: Srebrenica”

Ustavni sud BiH zaključio je na sjednici u srijedu da nije povrijeđeno pravo apelanta – koalicije “Moja adresa: Srebrenica”, koju čine stranke SDA-SBiH-SBB-PDA, u vezi s pasivnim biračkim pravom propisanim Izbornim zakonom BiH.

“Ustavni sud je zaključio da je apelantu bilo omogućeno da se, u skladu s člankom 4.4 Izbornog zakona, prijavi da sudjeluje na izborima za načelnika općine i Skupštinu općine Srebrenica, pri čemu se u pogledu rokova i načina glasovanja vodilo računa i o izuzetno otežanom ili prekinutom poštanskom saobraćaju uzrokovanom epidemijom virusa korona”, navedeno je u priopćenju Ustavnog suda BiH.

U priopćenju se dodaje da je apelantu bila omogućena i zaštita izbornog prava putem Izbornog povjerenstva i Apelacijskog odjela Suda BiH.

Ustavni sud BiH je elektronskim putem održao redovnu sjednicu Velikog vijeća.

Bošnjaci su 21. veljače bojkotirali ponovljene izbore za načelnika općine i Skupštinu općine u Srebrenici na kojima je za načelnika izabran zajednički kandidat srpskih stranaka Mladen Grujić. Izbori su bojkotirani na poziv koalicije političkih stranaka inicijativa “Moja adresa: Srebrenica” jer, kako su naveli, nije ponovljeno glasovanje putem pošte za Srebreničane koji žive širom svijeta./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAKON VOJNE VJEŽBE U SRBIJI

DODIK: Granica između RS i drugog entiteta se neće mjenjati, ona je međunarodno priznata

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je mirni razlaz u BiH jedina opcija koja će sigurno biti ostvarena u...