EKSKLUZIVNO

USTAVNI SUD BiH ZA HMS: Parlamentarna Skupština BiH nije izvršila odluku Ljubić

-Prema posljednjem Izvješću o izvršenju odluka, koji je Ustavni sud BiH usvojio 26. siječnja 2022. godine, Parlamentarna Skupština BiH nije izvršila odluku U 23/14 od 1. prosinca 2016. godine”, stoji u odgovoru Ustavnog suda BiH od 7. veljače 2022. na upit Hrvatskog Medijskog Servisa je li PS BiH izvršila presudu Ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić.

Zbog konstantnog obmanjivanja javnosti od strane pojedinih bošnjačkih političara, a danas je to učinio Komšićev obmanjivač Milan Dunović i stranih lobista, novinar Hrvatskog Medijskog Servisa Branimir Galić dostavio je Ustavnom sudu BiH, temeljem članka 11. Zakona o slobodi pristupa informacijama u Bosni i Hercegovini upit sljedećeg sadržaja:

“Ovim putem podnosim zahtjev da mi se dostavi informacija je li Parlamentarna skupština BiH izvršila Odluku Ustavnog suda BiH broj U23/14 od 1. prosinca 2016. godine i sukladno Pravilima Ustavnog suda BiH dostavila obavijest Ustavnom sudu BiH o provođenju navedene Odluke”, stoji u pisanom zahtjevu Hrvatskog Medijskog Servisa Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine.

U nastavku pročitajte cjeloviti zahtjev za pristup informacijama koji je dostavljen Ustavnom sudu BiH.

U nastavku donosimo cjelovit odgovor Ustavnog suda BiH na upit HMS-a.

“U predmetu broj U 23/14, koji se tiče ocjene ustavnosti pojedinih odredbi Izbornog zakona BiH, Ustavni sud BiH je 6. srpnja 2017. godine donio rješenje kojim je, između ostalog, utvrdio da Parlamentarna Skupština BiH nije izvršila raniju odluku Ustavnog suda BiH od 1. prosinca 2016. godine. Nakon toga, 1. i 27. veljače 2019. godine, Ustavnom sudu su dostavljene informacije Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH o poduzetim koracima u cilju izvršenja ove odluke.

Prema posljednjem Izvješću o izvršenju odluka, koji je Ustavni sud BiH usvojio 26. siječnja 2022. godine, Parlamentarna Skupština BiH nije izvršila odluku U 23/14 od 1. prosinca 2016. godine”, stoji u odgovoru Ustavnog suda BiH.

Podsjećamo, Ustavni sud BiH je po apelaciji Bože Ljubića proglasio neustavnim odredbe izbornog zakona o načinu izbora izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, te naložio Parlamentarnoj skupštini BiH da u roku od šest mjeseci izmjeni neustavne odredbe. Kako se to nije dogodilo, Ustavni sud je izbrisao sporne članke.

Nakon što je ustavni sud izbrisao sporne članke, austrijski stručnjak za ustavno pravo Joseph Marco je izišao u javnost s tezom da je time presuda Ljubić provedena te da o njoj više ne treba raspravljati.

Argumentaciju ovog Austrijanca objeručke je prihvatio Željko Komšić, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH.

“Odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u predmetu ‘Ljubić’ već je provedena, jer su stavljene izvan snage sporne odredbe Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, što je riješilo Središnje izborno povjerenstvo BiH donoseći svoje uputstvo o popunjavanju Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine”, stoji u non-paperu koji je Komšić koncem ožujka prošle godine dostavio ministrima vanjskih poslova Europske unije.

Međutim, na žalost Komšića i njegovih istomišljenika, iz odgovora Ustavnog suda BiH na upit HMS-a i više je nego jasno da Parlamentarna skupština BiH nije provela odluku Ljubić./B. G./HMS/

4 COMMENTS

 1. @Željko
  A tko bi to branio Hrvatski narod?. Pogledaj u Hrvatsku. Jos dan danas slave partizansko-cetnicki dernek sa Mesicem u Srbu. Klanje Hrvatskog puka u “slobodnoj” Rep. Hrvatskoj, za koju su ginuli toliko tisuca ljudi na dvije strane granice. Takoder jos dan dan danas ulice nose ime krvavog bravara. Ovamo “partizansko groblje” u (podjelenom) najvaznijem gradu za Hrvate u BiH sluzi Abdulima da vrijedaju godisnje Hrvate i da glume zrtve nekakvog Hrvatskog nasilja. Njima je arapsko paganska vira pustinjaka tkoji je sirio mir kroz: teror, nasilje i dikriminaciju prema svatkom drugacijem politicki program, cista ideologija (zato se uklapaju dobro u crvenu i crnu politicku ideologiju srpa i cekica i kukastog kriza). I oni su terorizirali, ubijali kao udbasi i partizani Hrvatski narod u doba Josipa Broza, prije toga kao Handari Srbe. Kao Begovi stoljecima pretezito Hrvate katolike. Hrvatski narod je predan nestanku. NEMA Tudmana vise. Ovi danas tkoji mantru vrte “mozemo, hocemo, nadamo se, ocekivamo i zeli mo” rade za svoje fotelje posto dobivaju direktno direktive u Zagreb/Mostar iz Brisela, Davosa, Vasingtona, Istanbula. Jedino Gospodin Hrvate moze spasiti.

 2. Bravo Branimire!
  Mi smo mali narod da bi se dijelili, ali zar ovaj zahtjev nije trebao doći
  od onih koji su plaćeni da štite hrvatske narod u BiH!
  Da bi mogli parirat dobro organiziranoj veliko bošnjačkoj hegemoniji
  u “Tim” moraju ući najbolji naši igrači a ne uzimati “mrtva puvala”
  kojima je jedina vrlina lojalnost vladajućoj eliti!

Comments are closed.

Najnovije

LUCOVIĆ I RAGUŽ ZA RTV HB

SDA u teoriju urote uvukla i Amerikance

Stranka demokratske akcije ne miri se s gubitkom vlasti u Federaciji pa su tako u teoriju urote uvukli i Sjedinjene američke države. Stavljanje Osmana...