UFC SPEKTAKL

Usman i Volkanovski obranili titule prvaka, Jan postao vladar ‘bantam’ kategorije

Kamaru Usman i Alexander Volkanovski obranili su titule UFC prvaka, dok je Petr Jan novi prvak bantam kategorije.

Kamaru Usman obranio je naslov UFC prvaka velter kategorije nakon što je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Jorgea Masvidala.

Početak glavne borbe UFC-a 251 na tzv. Fight Islandu na otoku Yasu u Abu Dhabiju bio je kao iz snova za sve fanove Gamebreda i čovjeka koji je prihvatio borbu protiv prvaka Usmana šest dana prije početka, jer je prvotni suparnik Gilbert Burns bio zaražen korona virusom.

Masvidal je izdominirao Usmana u prvoj rundi i to je jedna od rijetkih rundi koje je Usman izgubio u svom nizu koji je sad produžen na 12 pobjeda.

Na kraju se iste vidjelo da Masvidal neće moći izdržati u tom tempu, te da će jako teško nokautirati granitnog Nigerijca koji ni u jednom trenutku nije djelovao uzdrmano.

U konačnici je Nigerijac slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, a samo je jedan od trojice sudaca jednu rundu dao Masvidalu, dok su preostala dvojica, što je pomalo nevjerojatno, dali prvu rundu Nigerijcu.

Alexander Volkanovski obranio je naslov prvaka perolake kategorije nakon još jedne pobjede na bodove protiv bivšeg kralja “pera” – Maxa Hollowayja.

Holloway je sasvim zasluženo uzeo prve dvije runde i izgledao je sjajno na ulasku u treću, no Australac nije se predavao.

Bio je bolji u trećoj rundi, u četvrtoj i petoj bio je osjetno bolji, te većim brojem udaraca i daleko boljim dojmom uzeo pobjedu na bodove.

Bila je to prva obrana naslova Volkanovskog, koji u karijeri ima tek jedan jedini poraz. Hollowayju je ovo drugi uzastopni poraz i treći u posljednje četiri borbe.

UFC 251, glavni program, rezultati:

Kamaru Usman pobijedio Jorgea Masvidala (jednoglasna sudačka odluka, prvak veltera)

Alexander Volkanovski pobijedio Maxa Hollowayja (podijeljena sudačka odluka, prvak perolake)

Petr Jan pobijedio Josea Alda (tehnički nokaut, 5. runda, prvak bantama)

Rose Namajunas pobjedila Jessicu Andrade (podijeljena sudačka odluka)

Amanda Ribas pobjedila Paige VanZant (poluga, 1. runda)

/gol.dnevnik.hr/HMS/

Najnovije

ŽIVINICE

Beba pronađena u torbi, policija traga za roditeljima

Novorođenče muškog spola jutros je pronađeno u torbi u Živinicama, a policija traga za roditeljima koji su ga ostavili. Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova...