Hrvatski Medijski Servis

Uskrsni koncert u mostarskoj katedrali u ponedjeljak

Na Uskrsni ponedjeljak 22. travnja, s početkom u 19 sati, u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Glavna podružnica Mostar i Katedralni mješoviti zbor „Marija“ iz Mostara, priređuju Uskrsni koncert.

Na koncertu će, pod ravnanjem don Nike Luburića, nastupiti: solistica Opere Narodnog pozorišta Sarajevo i bivša Napretkova stipendistica, sopranistica Katarina Kikić; solist i pjevač Katedralnoga mješovitog zbora „Marija“, tenor David Gagro; mladi mostarski bariton koji je završio studij solo pjevanja na Studiju glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, bariton Hrvoje Merdžo; bas, koji je više puta nastupao sa solo ulogama na Napretkovim i drugim koncertima, Niko Luburić te Katedralni mješoviti zbor „Marija“ (kojega vodi prof. crkvene glazbe don Niko Luburić, dirigent zbora, sa s. Mateom Krešić, orguljašicom zbora), uz orguljašku i glasovirsku potporu Katje Krolo-Šarac, profesorice Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Na programu koncerta su tradicionalne uskrsne skladbe, ali i druge duhovne skladbe domaćih i stranih autora. Vrata mostarske katedrale su svima otvorena. Svi ste dobro došli.

Podijelimo radost Uskrsa.

/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte