URSULA VON DER LEYEN: Nadam se da će današnja odluka dovesti do još većeg napretka

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen na konferenciji za medije nakon prvog dana summita u Bruxellesu pozdravila je povijesnu odluku o otvaranju pregovora o pristupanju s Bosnom i Hercegovinom, zemljom koja je, kako je rekla, poduzela impresivne korake prema Europskoj uniji.

– Veći napredak postignut je u nešto više od godinu dana nego u više od desetljeća. Bosna i Hercegovina sada je potpuno usklađena s našom vanjskom i sigurnosnom politikom. Također smo vidjeli održivi napredak u usvajanju važnih zakona – rekla je predsjednica Europske komisije.

Pored toga, vidljiv je napredak u upravljanju migracijama, kaže Von der Leyen, naglasivši i da je Bosna i Hercegovina napravila velike korake u dijalogu i pomirenju.

– Nadam se da će današnja odluka dovesti do još većeg napretka – zaključila je.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel dodao je kako je današnja odluka ključni korak naprijed na putu Bosne i Hercegovine ka EU, ali je napomenuo kako je sada važno napraviti još neke korake na tom putu.

Pozvao je Europsku komisiju da osmisli pregovarački okvir koji bi bio usvojen nakon što Bosna i Hercegovina ispuni potrebne, relevantne korake./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img