RAZLOG JE BIZARAN

Ured za razmatranje žalbi BiH odbacio žalbu na odluku o tiskanju glasačkih listića

Ured za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine odbacio je žalbu na izbor kompanije koja će tiskati glasačke listiće za ovogodišnje lokalne izbore jer je ona izjavljena od neovlaštenog podnositelja, potvrdila je Feni predsjedateljica Ureda Željka Klobučar.

Kako je pojasnila, Ured je u najkraćem mogućem roku od četiri dana, nakon što je dostavljen dokaz o obaveznoj uplati naknade za pokretanje žalbenog postupka u iznosu od oko 7.000 KM, riješio žalbu skupine ponuđača koju su izjavili na odluku ugovornog tijela Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabave usluga tiskanja i pakiranja glasačkih listića.

Ovakav zaključak donesen je jer žalbu izjavio opunomoćenik kome je punomoć dao samo jedan član skupine ponuđača, dodaje Klobučar, koji je lider u skupini, ali on za izjavljivanje žalbe nije imao punomoć ostalih članova te skupine ponuđača što je u skladu s njihovim ugovorom.

Na sjednici je, dodaje, procesno riješena ta žalba i nije se ulazilo u meritum žalbe jer se za to nisu stekli uvjeti s obzirom na to da je izjavljena od neovlaštene osobe.

– Tu procesnu pretpostavku je mogao utvrditi i SIP BiH u roku od pet dana od primitka žalbe što se dogodilo 28. srpnja te donijeti isti zaključak kao i Ured. Oni su to propustili uraditi te smo je mi danas procesno riješili. Naš zaključak je konačan i ovršan i postupak se nastavlja – zaključila je Kobučar.

Podnositelj žalbe je skupina ponuđača i to Atlantik iz Banje Luke, te kompanije Igepa bh i Farma prom iz Sarajeva.

Prema okvirnom sporazumu, posao tiskanja glasačkih listića, vrijedan 805.528 KM s PDV-om, dodijeljen je firmi Unioninvestplastika Sarajevo./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije