BIVŠA PREDSJEDNICA RH

Ured Kolinde Grabar-Kitarović bit će u Visokoj 22

Ministarstvo državne imovine RH službeno je potvrdilo da će Ured bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović biti na adresi Visoka 22.

Bivšoj je predsjednici Ured dodijeljen na njezin zahtjev, a obavljat će stručne, analitičke, administrativne i tehničke poslove za potrebe bivše predsjednice.

Osnovat će se Ured bivše predsjednice RH

Grabar-Kitarović, osim Ureda, prema Zakonu o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti ima pravo i na vozilo, vozača i dva državna službenika, a novac za plaće i ostale troškove osiguran je u proračunu.

“Kako bi se navedeno pravo predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti moglo u cijelosti ostvariti, Uredbom se uređuje osnivanje Ureda predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti te druga pitanja od važnosti za rad Ureda”, rekao je ministar državne uprave Ivan Malenica.

U kratkom roku, nakon donošenja odluke na vladi, bit će omogućen obilazak ureda bivše predsjednice, stoji u priopćenju Ministarstva državne imovine./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije