Hrvatski Medijski Servis

URED DISCIPLINSKOG TUŽITELJA: Razmotrit će se mogućnost podnošenja žalbe na odluku o Tegeltiji

Ured disciplinskog tužitelja će razmotriti mogućnost podnošenja žalbe u roku koji je propisan Poslovnikom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine, i naveden u pouci o pravnom lijeku u odluci Prvostupanjske disciplinske komisije, rečeno je za N1 na upit o slučaju predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije.

Podsjetimo, Disciplinska komisija VSTS-a odbacila je disciplinsku tužbu i zahtjev za suspenziju Milana Tegeltije, predsjednika te institucije Milana Tegeltije. Komisija je odbacila oba zahtjeva kao nedopuštena.

Tužbu je ranije podnio Ured disciplinskog tužitelja VSTS-a protiv Milana Tegeltije zbog disciplinskog prekršaja propisanog Zakonom o VSTS-u “bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristranost i kredibilitet sudstva”.

Udaljavanje s dužnosti

Ured disciplinskog tužitelja zatražio je i da Tegeltija bude udaljen s dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba Drugostupanjskoj disciplinskoj komisiji VSTV-a BiH u roku od 8 dana od dana prijema odluke., navodi se u priopćenju./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte