DOMALJEVAC-ŠAMAC

Upućena pomoć nastradalom stanovništvu općine Donji Kukuruzari u RH

Proteklih dana dostavljena je prva pošiljka pomoći s područja općine Domaljevac- Šamac za nastradale u potresu u Hrvatskoj i to u općinu Donji Kukuruzari. Dostavljeni su prehrambeni i higijenski proizvodi te alati i oprema, lopate, čizme, vreće za spavanje, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Donji Kukuruzari su općina u kojoj prebivalište ima veći broj ljudi porijeklom iz Bosanske Posavine. Tom prigodom općinski načelnik Stjepan Piljić i predsjednik općinskog vijeća Miroslav Piljić razgovarali su sa zamjenikom načelnice Ivanom Čivčićem i koordinatorom za civilnu zaštitu Stjepanom Čivićem o trenutnoj situaciji u ovoj općini.

Prema podacima u općini Donji Kukuruzari ima oko 50 teško oštećenih stambenih objekata koji su za rušenje. Na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava niti težih tjelesnih ozlijeda stanovništva. Dodatan problem predstavljaju nova podrhtavanja tla čime se stvara strah i pogoršava situacija.

Volonteri općine Domaljevac-Šamac organiziraju novu pošiljku humanitarne pomoći za područja pogođena potresom.

Predstavnici općine Donji Kukuruzari zahvalili su svima koji na bilo koji način pomažu ljudima pogođenim ovom prirodnom katastrofom.

Financijska potpora

Općina Domaljevac-Šamac uključuje se također s financijskom potporom u iznosu od 5.000,00 KM. Sredstva će biti uplaćena na namjenski žiro račun u skladu s uputama Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije