UPRAVA ALUMINIJA: Tekst objavljen na portalu Slobodne Bosne u cjelosti je lažan

Uprava Aluminija demantirala je tekst objavljen na portalu Slobodna Bosna, ističući kako je on “u cijelosti lažan”, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-U zasigurno najtežem trenutku za Aluminij d.d. Mostar u njegovoj povijesti, suočeni smo i s neodmjerenošću, čak i zlonamjernom tendencioznošću pisanja nekih medija o navodnim sukobima, netrpeljivosti i kakvim sve ne senzacionalističkim scenama u ovom poduzeću. U najkraćem, danas objavljeni tekst u Slobodnoj Bosni u cijelosti je lažan!, priopćeno je iz Uprave Aluminija.

Dok Uprava Društva pokušava što učinkovitije i brže provesti u djelo Program zbrinjavanja uposlenika, dio medija, obračunavajući se s političkim neistomišljenicima, koristi tešku situaciju u Aluminiju kako bi postigli svoje ciljeve, ističe se u priopćenju Uprave Aluminija, dodaje se u priopćenju.

Iz uprave Aluminija navode kako bi svi novinari i mediji koji drže do svoga digniteta i ugleda trebali paziti jest razina i stil pisanja, a točnost sadržaja napisanih tekstova zapravo bi se trebala podrazumijevati kao minimum kojim se čuva ugled ove profesije.

-U ime svih bivših i sadašnjih uposlenika Aluminija d.d. Mostar, koji u posljednja dva mjeseca proživljavaju iznimno teške trenutke, želimo ukazati na potrebu zaštite njihova dostojanstva i građanskog ugleda. U svakome je trenutku dosad unutar Društva poštovan dogovor s Nezavisnim sindikatom zaposlenika Aluminija, predstavnicima vlasnika i Kriznoga vijeća i ništa se nije radilo izvan tih okvira. S druge strane, uposlenici pogođeni gubitkom posla također su na dostojanstven i primjeren način slijedili sve što je u njihovo ime dogovarano, stoji u priopćenju uprave Aluminija.

Svi oni, dodaje se u priopćenju, koji uistinu žele pomoći Aluminiju učinit će to, ponavljamo još jednom, na način da pišu dobronamjerno, odgovorno i provjereno, jer tek u tom slučaju imaju smisla i kritički osvrti na trenutačno stanje, prošlost i budućnost Aluminija.

-U ovome trenutku se realizira iznimno složen Program zbrinjavanja uposlenika, koji podrazumijeva isplatu otpremnina svima koji su proglašeni tehnološkim viškom, a atmosfera unutar kruga poduzeća, koliko god s ljudske strane gledano bila sumorna i teška, ujedno je mirna i dostojanstvena, navodi se u priopćenju Uprave Aluminija./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MOSTAR Jedna osoba ozlijeđena u slijetanju automobila na Žovnici

Jedna osoba ozlijeđena je u prometnoj nezgodi koja se u petak dogodila na putu od Mostara prema Širokom Brijegu, u mjestu Žovnica.Ova informacija potvrđena...