KRAĐA

UPOZORENJE GRAĐANIMA: Pojavili se lažni zaposlenici Elektroprivrede BiH

Elektroprivreda BiH upozorila je građane na pojavu osoba koje se, s ciljem pribavljanja materijalne koristi, lažno predstavljaju kao zaposlenici te kompanije.

Napominju da zaposlenici Elektroprivrede BiH koji vrše očitanja brojila poslove obavljaju sa vidljivo istaknutom akreditacijom JP Elektroprivreda BiH te da je zaposlenicima angažiranim na tim poslovima ograničeno kretanje u objektima kupaca, odnosno dozvoljeno je kretanje samo do mjesta na kojem je brojilo pozicionirano.

Također, ističu da članovi njihovih elektromonterskih ekipa radove obavljaju u službenim uniformama kompanije sa vidljivo istaknutom akreditacijom i koriste službena vozila JP Elektroprivreda BiH sa jasno naznačenim nazivom kompanije.

Radove obavljaju na osnovu službenog naloga za njihovo vršenje.

Elektroprivreda BiH se ogradila od postupaka pojedinaca koji lažnim predstavljanjem ulaze u objekte kupaca, vrše navodna očitanja i provjere brojila i čine kaznena djela – otuđenje imovine.

”Elektroprivreda BiH poziva stanovništvo da se u slučaju suočavanja sa lažnim zaposlenicima kompanije, odnosno osobama koje ne posjeduju službenu akreditaciju, uniformu, vozilo i službeni nalog JP Elektroprivreda BiH, obrate policiji i obavijeste Elektroprivredu BiH” – priopćeno je iz te kompanije. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NJEMAČKA

CDU na videokonvenciji bira nasljednika Angele Merkel

Konzervativci njemačke kancelarke Angele Merkel u petak su započeli virtualnu stranačku konvenciju, dan uoči ključnog glasanja koji će biti prvi korak prema izboru njezinog...