Sve vijesti

MOSTAR

Uposlenik BHANSA-e Dejan Pudar optužen da je prisvojio 276.222 KM

Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu kojom je obuhvaćen optuženi: Pudar Dejan, rođen 1976. godine u Mostaru, državljanin BiH.

Optuženi se tereti da je, radeći na poslovima glavnog blagajnika u državnoj agencije BHANSA sa sjedištem u Mostaru, kao ovlaštena osoba za podizanje i raspolaganje novčanim sredstvima, tijekom 2014. i 2015. godine, podigao novac u valutama KM i Euro, u ukupnom iznosu od 372.300,57 KM, a onda s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, od podignutog novca koji mu je povjeren u službi BHANSA prisvojio novčani iznos od 276.222,50 KM.

Prema prikupljenim dokazima, kazneno djelo je počinjeno na način da je optuženi krivotvorio račune, blagajničke naloge za isplatu akontacija i naloge za službena putovanja BHANSA za druge uposlenike BHANSA i sebe, a da se putovanja uopće nisu dogodila, pa je tako ishodio navodni osnov za isplate novčanih iznosa koje je potom prisvojio za sebe, te je na taj način sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist, a nanio štetu proračunu i svim građanima BiH.

Optuženi se tereti da je prisvojio novac u ukupnom iznosu od 276.222,50 KM koji mu je bio povjeren i na taj način počinio kazneno djelo Pronevjere u službi iz članka 221. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Navode optužbe tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem 58 svjedoka, dva vještaka i prilaganjem više od 500 materijalnih dokaza. Tijekom postupka bit će zatraženo oduzimanje protuzakonite imovinske koristi.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

16. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Bez golova u susretu GOŠK-a i Širokog

Nedjeljni program nogometne Premijer lige BiH zaključili su GOŠK i Široki Brijeg koji su u Gabeli odigrali utakmicu bez pogodaka. Ranije u nedjelju Posušje je...