UOČI TRILATERALE SRBIJA-BIH-TURSKA Erdogan stigao u Beograd, dočekao ga Vučić

Predsjednik Turske Redzep Tayyip Erdogan doputovao je u dvodnevnu posjetu Srbiji. Erdogana je u beogradskoj zračnoj luci dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

S Erdoganom je u Beograd stigla i veća skupina turskih gospodarstvenika.

Drugog dana posjete, Vučić i Erdogan bit će domaćini na Trilateralnom summitu Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, nakon koga su predviđene zajedničke izjave za medije.

Izaslanstvo BiH predvodit će srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i dvojica bošnjačkih članova Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Jedan od najavažnijih momenata posjete Erdogana svakako je svečano obilježavanje početka radova na izgradnji autoputa Beograd – Sarajevo, u utorak popodne, javljaju agencije.

U fokusu Erdoganove posjete bit će ekonomske teme. Trgovinska razmjena dvije zemlje prošle godine je premašila milijardu eura, dok su turske investicije u Srbiji, prema procjenama, dostigle 200 milijuna eura.

Očekuje se da će tijekom Erdoganove posjete biti otvoreno još pet turskih kompanija, kao i da prve korake ka turskom tržištu naprave poduzetnici iz Srbije, prije svega start up kompanije iz IT sektora.

Erdogan je posljednji put bio u Srbiji u listopadu 2017. godine, kada je boravio u Beogradu i Novom Pazaru. Vučić je od tada tri puta bio u Turskoj, u svibnju, srpnju i listopadu 2018. godine, a s Erdoganom je više puta razgovarao i telefonom./HMS/

Najnovije