BOŠNJAČKI OBRAČUN SDP optužio SDA za pokušaj Bećirovićevog imenovanja

-Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP BiH) najoštrije osuđuje nelegitiman i licemjeran pokušaj imenovanja Denisa Bećirovića za zamjenika predsjedatelja Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Zbog toga, obavještavamo javnost da je ovo još jedan nekorektan potez SDA, koji je izveden bez bilo kakvog znanja, pristanka i odobrenja Bećirovića i SDP-a BiH, priopćeno je iz SDP BiH.

Iz SDP-a navode da je imenovanje Bećirovića izvršeno u režiji tri izaslanika iz SDA.

“Uzimajući u obzir kako potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH i izaslanik u ovom Domu prof. dr. Denis Bećirović nije prisustvovao konstituirajućoj sjednici, zbog smrtnog slučaja u obitelji, te time nije mogao preuzeti ni uvjerenje o svom mandatu, imenovanje u režiji tri izaslanika iz SDA (Izetbegovića, Sarajlića i Fazlića) smatramo apsolutno neprimjerenim činom”, navode iz SDP-a.

Postupak izaslanika SDA u SDP-u smatraju politički nemoralnim i nepristojnim činom jer je još jednom potvrđeno kako se od SDP BiH želi napraviti politički privjesak SDA-u, koja je odavno kontrolu državnog Doma naroda prepustila HDZ-u i SNSD-u, kako bi imala opravdanje u tome što je omogućila da ove dvije stranke vrše totalnu blokadu napretka Bosne i Hercegovine.

“SDP BiH i njegovi predstavnici neće biti ni zamjene, niti zamjenici SDA-ovih predstavnika u tijelima vlasti države Bosne i Hercegovine. Ulogu SDA-ove političke rezerve i političkog privjeska prepuštamo strankama i političarima koji mjesecima javno zagovaraju i iskazuju ogromnu želju da budu politička ikebana aktualne etnokratske vlasti. Prof. dr. Denis Bećirović je izabran u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine legalno i u taj Dom ulazi s većim brojem glasova nego što su na Općim izborima 2018. zajedno dobila sva tri aktualna delegata SDA”, priopćeno je iz SDP-a

U priopćenju SDP ponovno optužuje SDA za izbornu krađu kada su u pitanju izbori za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

“Nakon silnih pokušaja diskreditacije prof. dr. Denisa Bećirovića tijekom izborne kampanje, očigledne izborne krađe, nelegitimno imenovanje za zamjenika predsjedatelja Kluba Bošnjaka predstavlja nastavak prljavih pokušaja vladajućih struktura s ciljem diskreditiranja SDP-a i Denisa Bećirovića”, smatraju u SDP-u.

Iz SDP-a su pozvali predstavnike SDA da se odluka o imenovanju Bećirovića za dopredsjedatelja Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta BiH stavi van snage ili će, u protivnom, Bećirović sam podnijeti ostavku na izabranu dužnost.

“SDP BiH zahtijeva da se odluka o nelegitimnom imenovanju stavi van snage u najkraćem mogućem roku, čime bi politički režiseri ovog neprihvatljivog i nepristojnog čina pokazali da posjeduju barem mrvicu ljudske i etičke dostojanstvenosti. Ukoliko se to ne dogodi, Denis Bećirović će sam podnijeti ostavku na funkciju na koju je izabran bez svog odobrenja i suglasnosti”, navedeno je iz SDP-a BiH./HMS/

Najnovije

ZA ONE KOJI NE ZNAJU ILI SE PRAVE LUDI

Tko su legitimni predstavnici i zbog čega bez legitimnog predstavljanja nema demokracije?

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je za N1 kako termin "legitimno predstavljanje" ne postoji na "Wikipediji i drugim mjestima", ali da tamo...