UNO BiH: Uhićeni carinici će biti suspendirani čim im se odredi pritvor

Uprava za neizravno oporezivanje BiH u potpunosti podržava akciju kodnog naziva “Gold”, koju su rano jutros započeli službenici Tužiteljstva BiH i Granične policije BiH, saznaje Hrvatski medijski servis iz priopćenja ove institucije.

U spomenutoj akciji privedeno je deset carinskih službenika koji su zaposleni u Carinskoj ispostavi sarajevske zračne luke zbog sumnje da su primali mito prilikom carinjenja roba koje su zrakoplovima stizale u Bosnu i Hercegovinu. Izuzeta je određena dokumentacija iz Carinske ispostave u Zračnoj luci Sarajevo i Uprava stoji na raspolaganju Tužiteljstvu BiH za bilo kakve dodatne materijale koji bi mogli pomoći u istražnim aktivnostima, navodi se u priopćenju UNO BiH.

U Upravi za neizravno oporezivanje ističu kako u ovom trenutku ne žele spominjati bilo kakva imena već će sačekati da Tužiteljstvo BiH završi svoj dio posla.

“Ukoliko se bilo kom službeniku Uprave za neizravno oporezivanje odredi mjera pritvora istom se, u skladu sa zakonskom legislativom odmah određuje suspenzija s radnog mjesta. U tom smislu, moramo sačekati krajnji ishod postupka koji se trenutno provodi u Tužiteljstvu BiH.  precizira se u priopćenju.

Uprava za neizravno oprezivanje je odmah jutros izvršila popunu radnih mjesta vršeći premještaj carinskih službenika iz drugih carinskih ispostava, tako da nije bilo prekida rada carinske službe na Aerodromu Sarajevo.

Podsjećaju da je UNO BiH u cilju borbe protiv korupcije u svakom priopćenju upućenom javnosti uvijek pozivala sve građane i poreske obveznike da prijave svaku informaciju o utaji carine i PDV-a ili nezakonitom ponašanju njihovih carinskih službenika i poreskih inspektora.

Taj poziv ponavljamo i ovom prilikom i napominjemo da se isti može uputiti besplatno na broj 080 02 06 07, stoji na kraju priopćenja UNO BiH./HMS/

Najnovije