Sve vijesti

HNK Mostar

UNO BiH suspendirala 23 osumnjičena službenika

Uprava za neizravno oporezivanje BiH ( UNO BiH) suspendovala je 23 službenika koji se sumnjiče za krivična djela u akciji kodnog naziva “Pandora”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Nakon što je Sud BiH donio Rješenje kojim su određene mjere pritvora za pet službenika UNO stekao se osnov za izricanje suspenzije s radnog mjesta. Zbog određivanja mjere pritvora suspendirani su Zdravko Cvjetinović, Janko Jovanović, Milanko Nikić, Miroslav Kragulj i Zoran Cvjetinović. Također, Rješenjem Suda BiH za 18 službenika UNO određena je mjera zabrane, te je UNO u skladu važećim Pravilnikom o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti zaposlenih u UNO pokrenula disciplinske postupke i izrekla mjeru suspenzije s radnog mjesta za 18 službenika. Suspendovani s radnih mjesta su Alija Mašić, Sveto Mijić, Ljubomir Vlajinić, Dragan Tomić, Dejan Pavić, Nermin Hrustić, Aleksandar Petrović, Hajrudin Muminović, Faruk Šušnjara, Danijel Stojčić, Boro Marjanović, Radan Kuzmanović, Mišo Novković, Veseljko Starčević, Edvina Ađulović, Dejan Nožica, Mirko Ivić i Josip Kovačević, navodi se u priopćenju UNO BiH.

Uprava za neizravno oporezivanje, ističe se u priopćenju, u potpunosti podržava akciju kodnog naziva “Pandora” koju su proveli službenici Tužiteljstva BiH i SIPA-e.

-Stojimo na raspolaganju Tužiteljstvu BiH za bilo kakve dodatne materijale koji bi mogli pomoći u istražnim aktivnostima. Neovisno o postupcima koji se vode pred pravosudnim organima u BiH, UNO će provesti disciplinske postupake u kojima će se utvrditi odgovornost svih službenika za eventualno nezakonito postupanje, navodi se u priopćenju UNO BiH.
Podsjećamo da je UNO u cilju borbe protiv korupcije u svakom priopćenju upućenom javnosti uvijek pozivala sve građane i poreske obveznike da prijave svaku informaciju o utaji carine i PDV-a ili nezakonitom ponašanju službenika UNO. Taj poziv ponavljaju i ovom prilikom i napominju da se isti može uputiti besplatno na broj 080 02 06 07./HMS/

Najnovije

PIC DODIKU:

Prekinite s politikom nepriznavanja i nesuradnje sa Schmidtom

Veleposlanici zemalja-članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (UO PIC) ponovo iskazuju svoju čvrstu i dosljednu podršku mandatu visokog predstavnika Christiana Schmidta i Uredu...