U ZAGREBU, U 89. GODINI

Umro književni velikan- Anđelko Vuletić

Članove i simpatizere Hrvatskog kulturnog društva Napredak potresla je vijest o smrti Napretkovca Anđelka Vuletića koji je preminuo u četvrtak, 21. listopada 2021. godine u Zagrebu u svojoj 89. godini, priopćeno je iz HKD Napredak.

Anđelko Vuletić bio je član Inicijativnog odbora za obnovu Hrvatskog kulturnog društva Napredak i vrlo aktivan član Društva u Sarajevu i Zagrebu.

Pogreb književnika Anđelka Vuletića bit će u ponedjeljak, 25. listopada 2021. godine, u 13 sati u Zagrebu na gradskom groblju Šestine.

Obitelji, prijateljima i poznanicima pokojnog Anđelka izražavamo najiskreniju sućut.

Počivao u miru Božjem!

Anđelko Vuletić (Trebimlja, općina Ravno, 6. veljače 1933.) bio je hrvatski i bosanskohercegovački pjesnik, romanopisac, dramski pisac, pisac za djecu, književni kritičar i polemičar, prevoditelj s francuskog jezika. Pučku školu završio je u rodnom mjestu i Trebinju, Filozofski fakultet (književnost) u Beogradu. Dobitnik je Godišnje nagrade Društva pisaca Bosne i Hercegovine 1965. godine za zbirku pjesama Sedam vječnih pitanja i brojnih drugih nagrada i priznanja./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NOVI SPOR

Rusija naredila američkim diplomatima da napuste zemlju

Rusko ministarstvo vanjskih poslova naredilo je osoblju američkog veleposlanstva u Moskvi da napuste tu zemlju do 31. siječnja iduće godine, javila je u srijedu...