OD KORONA VIRUSA

Umro glumac Ivan Bekjarev

Poznati srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini, a od njega se preko društvenih mreža oprostio kolega Saša Joksimović.

“Svemu si me naučio, moj si drugi otac bio. Sjećam se kada sam te upoznao dragi profesore 1999. na Akademiji u 5tici… Onaj vrisak ti se dopao, sjećam se… A trebalo je da radimo sad i predstavu… Trebalo je… Mnogo sam tužan. Hvala ti za sve…. profesore…”, napisao je Joskimović u potresnoj poruci na Instagramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sasa Joksimovic (@sasajoksimovic_official)

Ekipa filma “Bilo Jednom u Srbiji” obustavila je krajem listopada snimanje tog ostvarenja u Leskovcu i okolici pošto je ustanovljeno da je jedan član filmske ekipe, poznati glumac Ivan Bekjarev, pozitivan na virus korona, priopćio je tada koordinator produkcije filma Žarko Bojanić, prenosi Mondo.rs.

Glumac se ovim povodom ubzo oglasio i istaknuo da se osjeća dobro, ali da je još na Infektivnoj klinici i da se nada da će uskoro liječenje nastaviti kod kuće.

“Trenutno nemam temperaturu. Osjećam se dobro. Na infuziji sam na Infektivnoj klinici i očekujem da će me uskoro pustiti kući. Prije nekoliko dana sam saznao da sam pozitivan na virus i odmah sam prekinuob sa snimanjem”, rekao je on nedavno, a ubrzo nakon toga dao je nažalost i svoju posljednju izjavu za medije kada je priopćio da mu se stanje pogoršalo.

“Bole me pluća i teško dišem, užasno se osjećam. Danima sam na Infektivnoj klinici, nisam dobro, ali nadam se da ću uskoro kući”, rekao je on tada.

Ivan Bekjarev odigrao je više od 150 uloga u kazalištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gdje je 33 godine bio član i dugogodišnji prvak.

Snimio je preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji i dr. Za doprinos izabran je za člana Akademije za filmsku umetnost i znanost (AFUN).

Bio je veoma uspješan radio i TV voditelj, a 1970. godine rekao prvo “Dobar dan” na tada novom radiju “Studio B”. Na Radio Beogradu-202 godinama je bio autor i voditelj kultne emisije “Mislim na vas, mislite na mene”. Imao je i veći broj svojih shw programa na raznim televizijama. Također, igrao je i pjevao glavne uloge u mnogim kabareima i mjuziklima, operetama i dr.

Bekjarev je rođen 6. travnja 1946. godine u Beogradu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije