TUŽNA VIJEST

Umrla pjevačica Merima Njegomir

Pjevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je u 68. godini poslije kraće bolesti. Ovu informaciju za Pink.rs je kroz suze potvrdila njena kćerka Ljubica.

– Točno je – kratko je rekla.

Borba s teškom bolešću

Merima je nedavno otkrila da vodi borbu s rakom. Tada je rekla da se ne osjeća dobro, ali da ne odustaje od borbe.

– Zdravstveno se osjećam loše, borim se protiv teške bolesti. S velikim timom stručnjaka i liječnika nadam se da ću se izboriti s ovom teškom bolešću. Upotrebljavam svu svoju snagu i sve ono što sam prethodnih godina imala, tu moju energiju i da pokušavam se izboriti. Mnogi su se izborili, nadam se da ću i ja, mislim pozitivno – rekla je Merima 10. studenog i dodala da su joj djeca najveći saveznici u borbi.

Merima Njegomir je rođena kao Merima Kurtiš u naselju Kalvariji u Zemunu. Njen otac Adem, porjeklom iz Ohrida, bio je usvojen kao dijete. Majka Fatima rodom je iz Bijeljine.

Snimila više od 25 albuma

Pred mikrofon je prvi put stala slučajno, pjevajući nekoliko pjesama za svoje društvo u pratnji orkestra „Citadela“, a od 1972. godine počinje nastupati s ovim orkestrom.

Snimila je više od 25 albuma i otpjevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije