NAKON TEŠKE BOLESTI

Umrla je Marina Tucaković

Umrla je Marina Tucaković. 

Jedna od najpoznatijih glazbenih tekstopisaca u regiji preminula je nakon teške bolesti u 68. godini.

Vijest o njenoj smrti potvrdio je za Telegraf.rs, njen suprug, Aleksandar Radulović Futa.

Marina je posljednjih nekoliko godina vodila je bitku s rakom dojke, a stanje joj se posljednjih dana pogoršalo. Nalazila se u beogradskom KBC-u Dragiša Mišović gdje je bila priključena na respirator.

“Žena je u ekstremno teškom stanju, prvenstveno zbog svoje maligne bolesti, a covid je samo dodatno pogoršao situaciju. Ženu u takvom stanju bi odnijela i gripa, a posebno ovako nešto”, rekao je prije dva dana za srpske medije profesor Peđa Savić s KBC-a Dragiša Mišović.

Marina je napisala neke od najpoznatijih pjesama u regiji koje su otpjevali Severina, Oliver, Mišo, Magazin, Zdravko Čolića i mnogi drugi.

Marina je rođena 4.11.1953. godine u Beogradu. Već s devetnaest godina počela je pisati glazbene tekstove, najprije za izvođače popa i rocka, a potom i za folk pjevače.

Udala se za glazbenika i kompozitora Aleksandra Radulovića Futu, s kojim je dobila dva sina, Milana i Miloša. Miloš je pronađen mrtav u svom stanu 2008. godine, a Marina se od toga nikad nije potpuno oporavila, prenosi Index.hr.

Početkom 2018. godine dijagnosticiran joj je maligni tumor dojke, nakon čega je operirana, a podršku su joj javno uputile brojne kolege.

Prvi veliki uspjeh postigla je 1982. godine kada je za pop grupu Zana napisala pjesmu Dodirni mi kolena. Od tada je svojim tekstovima doprinijela uspjehu mnogih estradnih zvijezda poput Gorana Bregovića, Severine, Zdravka Čolića, Lepa Brene, Željka Joksimovića, Nede Ukraden i drugih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ISPUNIO OBEĆANJE

Dodik doveo harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u svoj kabinet u zgradu Predsjedništva BiH u Sarajevu doveo harmonikaša, kako je ranije i najavio. U...