Umrla holivudska zvijezda Doris Day

Holivudska glumica Doris Day, koja je bila jedna od najvećih zvijezda svog vremena, umrla je u 98. godini, javlja BBC.

Zaklada za životinje koja je nosila njeno ime potvrdila je da je Doris preminula u ponedjeljak u svom domu u Carmel Valleyu u Kaliforniji. Kako su objavili u priopćenju, umrla je okružena bliskim prijateljima.

Bila je u odličnom fizičkom stanju za svoju dob, sve do nedavno kad se zarazila teškim oblikom upale pluća, objavili su.

Day je bila i uspješna pjevačica, a odlučila se povući s malih ekrana i pozornica u svojim 50-ima kako bi se posvetila brizi za životinje. Ubrzo se potpuno povukla, a posljednji se put u javnosti pojavila prije 30 godina, 1989. godine kad je došla na Zlatne globuse preuzeti nagradu. Dobitnica je i Grammyja 2007. za životno djelo.

Snimila je više od 50 filmova i 650 pjesama, a među njenim najpoznatijim ulogama su “Ljubimica Divljeg zapada”, “Move Over, Darling”, Šaputanja na jastuku” i “Čovjek koji je previše znao”.

Publiku je u kina 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća privlačila kemija između nje i poznatog glumca Rocka Hudsona, piše Index.hr.

Osvojila je dva Oscara za originalnu glazbu iz filmova, za pjesme “Secret Love” i “Que Sera Sera”Bila je i voditeljica showa koji je nosio njeno ime, “The Doris Day Show”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije