UKRAJINSKA VOJSKA: Na Krimu smo uništili dva ruska ratna broda, komunikacijsko središte i nekoliko infrastrukturnih objekata

Ukrajina je objavila da su njihove snage u sinoćnjem velikom napad na Sevastopolj na okupiranom Krimu uništile velike desantne brodove Jamal i Azov, komunikacijsko središte i nekoliko infrastrukturnih objekata ruske Crnomorske flote u Sevastopolju.

Vijest je objavio Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine. Sinoć je nekoliko velikih eksplozija zabilježeno diljem Sevastopolja, a djelomično uspješno, kako se čini, radila je i ruska protuzračna obrana.

No čini se da je barem dio projektila uspio pogoditi ciljeve, a to su sugerirale i sinoćnje snimke.

Ruski sustavi protuzračne obrane su kasno u subotu oborili više od 10 projektila nad krimskom lukom Sevastopolj, rekao je dužnosnik kojeg je instalirala Rusija, što je dovelo do poremećaja u prometu na poluotoku koji je Moskva anektirala od Ukrajine.

“Naša vojska odbila je ogroman napad na Sevastopolj”, rekao je Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja kojeg je Rusija instalirala, na komunikacijskoj platformi Telegram.

Preliminarne informacije ukazuju na to da je oboreno više od 10 projektila, dodao je.

Jedna žena je ozlijeđena šrapnelom, a oštećena je i infrastruktura, uključujući uredsku i plinovod, dodao je.

Pomorski i cestovni promet koji s Rusijom povezuje poluotok Krim, anektiran 2014., obustavljen je na nekoliko sati, rekla je pokrajinska uprava za promet./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img