Ukrajina: U Donjecku ubijeno 35 ranjenika

Najmanje 35 osoba je poginulo kada je iz raketnog bacača pogođen kamion u kom su, iz područja zračne luke u Donjecku, prevoženi ranjeni, javljaju ruski mediji.

Guverner Donjecke oblasti Pavel Gubarev objavio je na Facebooku da je kamion bio obilježen kao ambulantno vozilo, da je na sebi imao zastavu hitne pomoći, i dodao da je u napadu ranjeno još 15 osoba, prenosi Itar tass.

“Hunta je konačno i neopozivo krenula u zločin protiv čovječnosti. Bitka se nastavlja kod Putilovog Mosta. Pripadnici Desnog sektora ispaljuju minobacačke granate na sve što se kreće. Mnogo je civilnih žrtava.”, napisao je Gubarev na stranici.

On je dodao da je u Donjecku pucano na kamion koji je prevozio ranjenike Istočnog bataljuna. “Kamion je imao zastavu službe medicinske pomoći”, prenosi Itar-tass.

Kako je navela ruska agencija, pres-služba samoproglašene Donjecke Republike nije potvrdila ove informacije..

Prema ranijim izvještajima agencija, snage samoodbrane Donjecka uspjele uspostaviti kontrolu na međunarodnom aerodromu u Donjecku, gde je jedna osoba ubijena, a dvije ozlijeđene.

Borba za aerodrom trajala je oko tri sata i bila je žestoka i dramatična.

Sve se ovo događa samo dan nakon održavanja predsjedničnih izbora, na kojima je za novog šefa države izabran oligarh Petro Porošenko./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img