Ukrajina negirala umiješanost u napad u Rusiji

Ukrajina nije umiješana u napad u blizini Moskve u petak, a pretpostavke o ukrajinskoj vezi “nemaju ništa zajedničko sa stvarnošću”, izjavio je u subotu glasnogovornik  ukrajinske vojne obavještajne agencije.

Ruska služba sigurnosti FSB priopćila je da su “sva četvorica terorista” koji stoje iza napada u koncertnoj dvorani u blizini prijestolnice uhićena dok su se kretali ka ukrajinskoj granici i da su imali kontakte u Ukrajini.

– To je, naravno, još jedna laž ruskih specijalnih službi, koja nema ništa zajedničko sa stvarnošću i ne protivi se bilo kakvoj kritici – izjavio je za Reuters Andrij Jusov iz Glavne obavještajne uprave ministarstva obrane.

– Ukrajina, naravno, nije uključena u taj teroristički napad. Ukrajina brani svoj suverenitet od ruskih osvajača, oslobađa svoju teritoriju i bori se s okupatorskom vojskom napadajući vojne, a ne civilne ciljeve – kazao je.

Njegove komentare ponovili su i oni predsjedničkog savjetnika Mihajla Podoljaka, koji je u izjavama u petak navečer i ponovo u subotu negirao bilo kakvu povezanost s Ukrajinom. Podoljak je u subotu na društvenoj mreži X napisao da su “svaki pokušaji povezivanja Ukrajine s terorističkim napadom apsolutno neodrživi”, prenosi Reuters./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img