POSUŠJE

Uklonjena divlja deponija ispod spomen obilježja Ludvigu Pavloviću

U petak je na području Posušja provedena ekološka akcija s ciljem uklanjanja divlje deponije ispod spomen obilježja Ludvigu Pavloviću.

Akciju su proveli članovi Udruge “Apollo”, koji su na terenu zatekli velik i različit otpad, počevši od automobilskih i kamionskih guma,  pa sve do preko građevinskog i komunalnog otpada, kao i do ostataka životinja, prenosi Jabuka.tv.

Doslovno smo preorali područje divlje deponije. Sve što je bilo moguće iščupati, izvući, povući, učinili smo. Dečki su se spuštali 30-40 metara u rivine kako bi izvukli dvadesetak guma (kamiona i auta). Bager je izvlačio sa samog ruba. Neka područja su praktički izvan dometa. Mješavine komunalnog i građevinskog otpada pomiješane s niskim granjem i mrtvim životinjama odaju trulež i dekadentnost. Kapa do poda, svima, navode iz ove posuške udruge.

Akcija čišćenja provedena je shodno epidemiološkoj situaciji, tako da je na terenu bio optimalan i dovoljan broj ljudi, a iz Udruge su zahvalili svim sudionicima.

Cijela akcija je popraćena snimanjem kadrova (zemlja-zrak) za potrebe dokumentarnog filma Eko zona, a podržale su je i brojne institucije u Općini Posušje kao i načelnik općine Ante Begić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREMIJER LIGA

Borac sve bliže tituli, Vranješ srušio Zrinjski

Nogometaši Borca pobijedili su Zrinjski 2:1 u derbi susret 30. kola Premijer lige BiH igranom u utorak navečer u Banjoj Luci. Banjalučani su opravdali blagu...