VRHOVNI SUD REPUBLIKE SRPSKE

Ukinuta presuda pedofilu iz Laktaša koji je seksualno zlostavljao tri kćeri svoje ljubavnice

Vrhovni sud Republike Srpske ponovno je ukinuo presudu pedofilu Draganu B. (25) iz Laktaša kojom je osuđen na 17 godina zatvora zbog obljube tri djevojčice mlađe od 15 godina.

Postupak je vraćen Okružnom sudu u Banjoj Luci gdje će mu se ponovno suditi.

Slučaj pedofila iz Laktaša Dragana B. jedan je od najtežih slučajeva pedofilije otkriven do danas u BiH.

Žrtve pedofila bile su sestre rođene 2005, 2007. i 2008. godine.

Osim što je seksualno zlostavljao djevojčice, pedofil je istovremeno bio i u ljubavnoj vezi s njihovom majkom M. J. (41), protiv koje se vodio odvojeni postupak zbog sumnje da je pred kćerima imala seksualne odnose s Draganom B.

U Vrhovnom sudu RS potvrdili su informaciju, objasnivši da je presuda ukinuta jer je uvažena žalba obrane zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Dragan B. je prvom presudom bio osuđen na 19 godina zatvora, a tada se kao žrtva seksualnog zlostavljanja navodila i četvrta, najmlađa sestra, koja je 2013. godište. Nakon ukidanja te presude, tužiteljstvo je odustalo od gonjenja Dragana B. za najmlađu žrtvu, a razlog je bio to što istražiteljima i psiholozima nije mogla dati informacije o kaznenom djelu.

U preostalom dijelu optužnica je ostala neizmijenjena i nakon ponovljenog suđenja Dragan B. je proglašen krivim za tri kaznena djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godine, te za zadovoljene spolnih strasti pred djetetom i osuđen na 17 godina. Međutim i ta presuda je sada ukinuta, piše Srpskainfo.

U optužnici se navodilo da je Dragan B. bio u ljubavnoj vezi s majkom žrtava te da je u odsustvu oca djece svakodnevno boravio u njihovoj kući, pomažući u poljoprivrednim radovima i slično.

Zlostavljanje je trajalo od veljače 2019. do veljače 2020. godine kada je, prema optužnici, Dragan B. više puta imao seksualne odnose s djevojčicama u svojoj, ali i njihovoj kući. U nekoliko navrata se to događalo u vrijeme dok je majka žrtava bila u drugoj prostoriji kuće.

Zbog zaštite žrtava i osjetljivosti predmeta cijeli postupak je zatvoren za javnost./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije