UHIĆUJU RAZBOJNIČKU SKUPINU U tijeku policijska akcija “Orka” na području FBiH

Policijski službenici Federalne uprave policije od ranih jutarnih sati započeli su s realizacijom operativne akcije “Orka” na području Federacije BiH.

“Službenici FUP-a vrše pretrese na području Mostar, Jablanice, Čitluka, Konjica, Sarajeva, Istočnog Sarajeva. Osumnjičeni će biti tijekom dana lišeni slobode i dovedeni u službene prostorije zbog dalje obrade”, potvrdila je Feni glasnogovornica FUP-a Marina Zović.

Kako je kazala, radi se o organiziranoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu s krivičnim djelima razbojništvo, teška krađa, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

“Radi se o o organiziranoj kriminalnoj grupi od 14 članova koja se unazad pet godina dovodi u vezu s napadima na transporte novca, tržne centre, pljačke benzinskih crpki. Pored toga vrši neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i vrši tešku krađu putničkih motornih vozila”, kazala je Zović.

Dodala je da je “do sada ova grupa imala materijalnu korist oko milijunn KM, a napravila je materijalnu višemilijunsku štetu gospodarskim subjektima”./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SA SUPRUGOM TIJEKOM VIKENDA BORAVIO U MILANU

Izet Hajrović u kućnoj karanteni, nema simptome koronavirusa

Iz Dinama su priopćili kako su nogometaš Dinama i njegova supruga, koja je tijekom vikenda bila u Milanu, preventivno upućeni u kućnu karantenu zbog...