UHIĆENI U AKCIJI ‘VAR’ Pet osoba predano Tužiteljstvu, sedam pušteno na slobodu

Nakon operativne akcije kodnog naziva “Var“, koju su jučer izveli službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zbog postojanja sumnje da su počinili organizirani kriminal te zloupotrijebili položaj i ovlaštenja, protiv 12 osoba iz bh. nogometa bit će podnesena kaznena prijava.

Nakon kriminalističke obrade pet osoba jutros je predano u nadležnost Tužiteljstva BiH, a ostalih sedam je pušteno na slobodu.

Službenici SIPA-e Tužilaštvu BiH su predali Vladimira Dominkovića, Kenana Bajraktarevića, Iliju Živkovića, Antu Bilješka i Fuada Zahirovića.

Kako je Feni potvrdio glanogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić osumnjičeni će biti dovedeni postupajućem tužitelju na ispitvanje.

– Nakon što se završi cjelokupna procedura ispitvanja svih osumnjičenih bit će donesena odluka o daljnjim koracima Tužiteljstva, odnosno o prijedlogu mjera za određivanje mjera pritvora, mjera zabrana ili drugih mjera u skladu sa zakonom – kazao je Grubešić.

U ovom trenutku Grubešić nije mogao komentirati hoće li se akcija proširiti na neke druge osobe.

Osumnjičene osobe terete se za namještanje nogometnih utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine, da su prekršile više članova Kaznenog zakona BiH, a na teret im se stavlja organizirani kriminal, zloupotreba položaja, primanje dara i drugih oblika koristi./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DRAMA U CHAMPIONSHIPU

Prednost Bilićevog WBA samo jedan bod

Prednost West Bromwich Albiona, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, ispred trećeplasiranog sastava druge engleske lige Brentforda istopila se na samo jedan bod...