Hrvatski Medijski Servis

UHIĆENI U AKCIJI ‘VAR’ Pet osoba predano Tužiteljstvu, sedam pušteno na slobodu

Nakon operativne akcije kodnog naziva “Var“, koju su jučer izveli službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zbog postojanja sumnje da su počinili organizirani kriminal te zloupotrijebili položaj i ovlaštenja, protiv 12 osoba iz bh. nogometa bit će podnesena kaznena prijava.

Nakon kriminalističke obrade pet osoba jutros je predano u nadležnost Tužiteljstva BiH, a ostalih sedam je pušteno na slobodu.

Službenici SIPA-e Tužilaštvu BiH su predali Vladimira Dominkovića, Kenana Bajraktarevića, Iliju Živkovića, Antu Bilješka i Fuada Zahirovića.

Kako je Feni potvrdio glanogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić osumnjičeni će biti dovedeni postupajućem tužitelju na ispitvanje.

– Nakon što se završi cjelokupna procedura ispitvanja svih osumnjičenih bit će donesena odluka o daljnjim koracima Tužiteljstva, odnosno o prijedlogu mjera za određivanje mjera pritvora, mjera zabrana ili drugih mjera u skladu sa zakonom – kazao je Grubešić.

U ovom trenutku Grubešić nije mogao komentirati hoće li se akcija proširiti na neke druge osobe.

Osumnjičene osobe terete se za namještanje nogometnih utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine, da su prekršile više članova Kaznenog zakona BiH, a na teret im se stavlja organizirani kriminal, zloupotreba položaja, primanje dara i drugih oblika koristi./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte