LOPARE

Uhićene dvije osobe, pronađene puške i bombe

Policija je u Loparama uhitila dvije osobe čiji su inicijali P.M. i M.Ć. nakon što je pretresom na dvije lokacije pronašla naoružanje, bombe i streljivo.

“Loparska policija je, na osnovu naredbe Osnovnog suda Bijeljina, pretresla stan i druge prostorije na dvije lokacije kod dvije osobe”, priopćeno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Prilikom pretresa pronađene su i privremeno oduzete puške (poluautomatske i automatske), više okvira za automatsku pušku, eksplozivna sredstva (bombe), kao i veći broj komada raznih vrsta streljiva, prenose Nezavisne novine.

Pretres je izvršen radi pronalaska predmeta koji se dovode u vezu s kaznenim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih sredstava.

Nakon kompletiranja predmeta protiv ovih osoba Okružnom javnom tužiteljstvu u Bijeljini slijedi izvještaj zbog počinjenog kaznenog djela./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ODLUKOM VIJEĆA MINISTARA

BiH dobila troje novih državljana, Albanku i dvoje Rusa

Odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u matične knjige državljana bit će upisana tri osobe koje su dobile državljanstvo BiH. U državljanstvo Bosne i Hercegovine...