Uhićen Novak Mitrović, osumnjičen za mučenje i ubijanje Hrvata i Bošnjaka

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, policijski službenici SIPA-e, rano jutros na području Brčkog, u naselju Brezovo Polje, lišili su slobode osumnjičenog Mitrović Novaka, rođenog 1.1.1952. godine u Prištini, nastanjenog u Brčkom, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva  BiH i osumnjičen je da je kao pripadnik 2. Ozrenske brigade VRS počinio kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz člana 173., te ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika iz člana 175. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

On je osumnjičen da je zajedno s drugim pripadnicima VRS, kao čuvar u logoru „Dom Franjo Herljević“ u selu Kamenica općina Zavidovići, držao protiuzakonito zatočene civile bošnjačke i hrvatske nacionalnosti iz općina Zenica, Zavidovići i Žepče u razdoblju od mjeseca lipnja do prosinca 1992. godine.

On je osumnjičen da je u istom razdoblju  počinio ubojstva, mučenja i nečovječna postupanja prema žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, koje su u navedenom razdoblju bile zatočene u tom logoru.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predan postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o upućivanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH./HMS/

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...