U AKCIJI SIPE

Uhićen Haris Pendić iz okolice Mostara koji je virtualno sjekirom odsjekao glavu kardinalu Puljiću

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak su u Mostaru lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 183. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Ugrožavanje sigurnosti“ i članka 163. istog zakona „Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti“.

Kako je navedeno u priopćenju SIPA-e, postupajući po nalogu Županijskog tužiteljstva Mostar, policijski službenici SIPA-e, u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, poduzeli su mjere i radnje s ciljem dokumentiranja navedenih kaznenih djela koja se odnose na prijetnje upućene prema više osoba posredstvom YouTube kanala.

”Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz odgovarajuće izvješće, biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Mostar”, navedeno je.

Podsjećamo, na YouTubeu je objavljen video korisnika The Unstoppable Grind Master, koji sjekirom virtualno odsjekao glavu kardinalu Puljiću, nazivao ga najpogrdnijim imenima, žalio što sve ustaške u katedrali nisu zapaljene te zaprijetio miniranjem svih crkava u BiH.

Kako saznaje HMS riječ je o Harisu Pendiću iz Bijelog Polja kod Mostara. /HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img