Uhićen Kinez koji je pobjegao iz zatvora u Trebinju

– Kineski državljanin koji je pobjegao iz Okružnog zatvora u Trebinju, lociran je i uhićen u Boru u Srbiji, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Kako se doznaje, Kinez je lociran na osnovu ciljanih potraga Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i operativne suradnje s policijama Srbije i Crne Gore.

”Bjegunac je uhićen 30. siječnja ove godine i Viši sud u Zaječaru mu je odredio ekstradicijski pritvor”, kazao je izvor spomenute tiskovine.

Kinez je iz zatvora Kazneno popravnog zavoda u Trebinju pobjegao 19. studenog, kada je tijekom šetnje zatvorskim krugom, uspio preskočiti zid i ogradu.

Zatvor je, inače, poluotvorenog tipa i nije predviđen za takve zatvorenike.

Odbjegli kineski državljanin pobjegao je nakon posjete roditelja, a sumnja se da je imao pomagače.

On je, nakon što su ga u trebinjskom zatvoru posjetili majka i otac, pobjegao po gotovo filmskom scenariju ili kako su građani zbijali šale “skočio kao mačka”.

On je pobjegao iz Okružnog zatvora u Trebinju tako što se, tijekom šetnje, pomoću žice od gromobrana popeo na jednu od zatvorskih zgrada, te skočio s 12 metara visine.

Iako je skočio s tolike visine on je nastavio bježati i za njim je pokrenuta opsežna potraga.

Roditelji su mu saslušani zbog sumnje da su mu pomagali u bijegu, ali su oboje nakon saslušanja pušteni na slobodu.

Kinez se u trebinjskom zatvoru nalazio od 5. rujna kada mu je Sud BiH odredio privremeni pritvor nakon što je uhićen po međunarodnoj tjeralicu koju je za njim raspisao Interpol Peking u cilju vođenja kaznenog postupka pred nadležnim sudom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zločin ugovorne prevare.

Sud BiH je 12. listopada donio rješenje kojim je Kinezu određen ekstradiciji pritvor do 3. ožujka 2024. godine, odnosno do izručenja ili nove odluke suda./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img