Uhićen Dario Horvat, hrvatski državljanin s Europske liste najtraženijih bjegunaca

Na crikveničkom području uhićen je 35-godišnji Dario Horvat, hrvatski državljanin s Europske liste najtraženijih bjegunaca, za kojim je bila raspisana međunarodna potraga i europski uhidbeni nalog.

MUP Hrvatske je priopćio da se za Horvatom tragalo od ožujka. Specijalizirani policijski timovi za njim su od tada intenzivno tragali, a službenici kriminalističke policije primorsko-goranske i bjelovarsko-bilogorske policijske uprave, u suradnji s “FAST” jedinicom MUP-a, uhitili su ga jutros oko 10 sati.

Osumnjičen je za više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta počinjenih u zločinačkom udruženju, koje je organizirao i vodio te je takvim kriminalnim aktivnostima hrvatski državni proračun oštećen za više od sedam milijuna kuna.

– Ovo je jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca koji se nalazio i na europskoj listi najtraženijih “European Most Wanted”, ističu u MUP-u RH i najavljuju da će uhićeni tijekom dana biti prebačen u istražni zatvor u Zagrebu./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MISTERIOZNO SAMOUBOJSTVO U BANJA LUCI

Ispalio sebi dva metka u glavu

D. T. (49) iz Banja Luke, koji je jučer pronađen mrtav u ulici Milana Radmana, izvršio je samoubojstvo ispalivši sam sebi dva metka u...