EURO 2020

UEFA najavila kazne: Ne dirajte Coca-Colu i Heineken

Cristiano Ronaldo Paul Pogba i Manuel Locatelli uspjeli su u posljednjih nekoliko dana doći na naslovnice medija zbog načina na koji su se ophodili sa sponzorima Europskog prvenstva.

Svaki od njih na svoj je način iskazao nezadovoljstvo bočicama koje sad već tradicionalno stoje ispred nogometaša na konferencijama za medije. Ovoga puta bila je riječ o Coca-Coli i Heinekenu, piše Index.hr.

Cola je smetala Ronaldu pa ju je on maknuo iz kadra dok je davao izjavu i pozvao gledatelje da piju vodu koju je onda stavio pred sebe, a nezadovoljstvo Colom pokazao je i Locatelli, koji ju je također pokušao maknuti iz kadra, ali neuspješno.

Pogba je pak uvjereni musliman pa je po dolasku na presicu uklonio Heineken koji je stajao ispred njega jer ne želi alkohol u svojoj blizini. Sve to nije se svidjelo UEFA-i koja je izdala ozbiljno upozorenje za nogometaše.

Stigla je reakcija UEFA-e

UEFA je od svih igrača iz 24 reprezentacije zatražila da prestanu uklanjati strateški pozicionirana sponzorska pića. O tome je govorio direktor natjecanja Martin Kallen.

“To je važno jer je zarada od sponzora važna za natjecanje i Europski nogomet. Sponzori su neophodni da se osigura razvoj nogometa u cijeloj Europi, uključujući i mlade i žene”, rekao je Kallen.

Kallen je upozorio nogometne saveze da su moguće i kazne jer su igrači preko svojih saveza ugovorno obvezani poštivati odredbe i pravila natjecanja. Naglasio je i da razumije igrače poput Pogbe, koji to rade iz religioznih razloga.

“Nikad izravno ne kažnjavamo igrače, uvijek to radimo preko nacionalnih saveza, a onda oni mogu odlučiti o tome hoće li kazniti igrača”, dodao je.

Samo Pogbi je djelomično udovoljeno

Ipak, Pogbin protest urodio je plodom. Osobama zaduženima za medije na svih 11 stadiona je naređeno da se ubuduće skloni alkoholno piće ispred nogometaša islamske vjeroispovijesti.

UEFA je naložila predstavnicima reprezentacija da podsjete igrače da moraju poštovati sponzore i doprinose koje daju razvoju europskog nogometa. Coca-Cola i Heineken se nalaze među 12 glavnih sponzora turnira, a očekuje se da ukupna UEFA-ina zarada bude skoro dvije milijarde eura. Nije naznačeno koliko se novca zaradilo od sponzora.

I igrači zarađuju od sponzora

Treba napomenuti da i igrači na indirektan način dobiju novac od sponzora preko saveza i klubova jer UEFA premije za nagrade isplaćuje upravo sponzorskim novcem.

Savezi zemalja koje sudjeluju u turniru, njih 24, podijelit će 371 milijun eura kroz nagrade. Prvak će zaraditi maksimalna 34 milijuna eura, dok će stotine klubova koji imaju igrače predstavnike na Euru podijeliti najmanje 230 milijuna eura jer su dopustili svojim igračima da nastupe na turniru./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

"ČUVAJTE SE LAŽNIH HRVATA"

Njemačka policija uhitila Srbe s lažnim hrvatskim putovnicama

Njemačka policija prije nekoliko dana je objavila priopćenje pod naslovom “Čuvajte se lažnih Hrvata”. U priopćenju navodi kako su 27. srpnja 2021. godine službenici federalne...