UEFA: Messi, Ronaldo ili Van Dijk naslijedit će Modrića

Europski nogometni savez (UEFA) objavio je kako su među trojicom igrača nominiranih za nagradu za igrača godine Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus) i Virgil van Dijk (Liverpool).

UEFA je ovu nagradu ustanovila 2011. godine te je Cristiano Ronaldo svaki put dosad bio nominiran, a tri je puta bio i pobjednik (2014., 2016., 2017.). Messi je dvaput proglašavan najboljim igračem godine u izboru UEFA-e (2011., 2015.), dok je Van Dijku to prva nominacija.

No, upravo Van Dijk ima najviše izgleda za osvajanje ove nagrade jer je bio među najzaslužnijima što je Liverpool osvojio naslov prvaka Europe, dok je proglašen i za najboljeg igrača engleske premier lige kako po izboru stručnjaka tako i po izboru igrača.

Za igračicu godine nominirane su tri igračice Lyona, Ada Hegerberg, Lucy Bronze i Amandine Henry.

UEFA će nagrade za najbolje u prošloj sezoni dodijeliti tijekom ždrijeba skupina Lige prvaka u Monte Carlu 29. kolovoza.


/H/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

CVIJANOVIĆ

BiH je duboko unesrećeno društvo

U dijelu uvodnog obraćanja predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović za sutrašnju posebnu sjednicu Narodne skupštine RS ističe se da je BiH duboko unesrećeno društvo,...