UEFA će financirati postavljanje krova na istočnoj tribini stadiona Grbavica

Predstavnici Nogometnog saveza BiH i FK Željezničar danas su prostorijama saveza potpisali aneks sporazuma o nastavku radova na poboljšanju infrastrukture na stadionu “Grbavica”.

Ovim aneksom definirani su radovi koji treba da se poduzmu u sljedećem periodu, a prioritet je postavljanje krovne konstrukcije na istočnoj tribini stadiona. Sredstva za natkrivanje ove tribine u potpunosti je osigurao NSBiH kroz UEFA projekte, namijenjene poboljšanju uslova na stadionima.

Aktivnosti koje NSBiH poduzima na poboljšanju infrastrukture na stadionima širom Bosne i Hercegovine se kontinuirano odvijaju, a sve sa ciljem da i naši stadioni budu u skladu sa najvišim UEFA standardima na kojima će svoje utakmice na međunarodnoj sceni igrati ne samo reprezentativne selekcije već i bh. klubovi.

U tijeku su i radovi na postavljanju reflektora i reflektorske rasvjete na više lokacija u BiH, kao i priprema završnih podloga za montažu 15 terena sa umjetnom travom osiguranih iz projekata UEFA-e za razvoj omladinskog nogometa u BiH, priopćeno je iz NSBiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

KISELJAK

Automobil se prevrnuo na krov u Lepenici

U Lepenici kod Kiseljaka jutro se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena.Došlo je do slijetanja vozila Fiat Panda s kolovoza i...