Udruge: Cilj kampanje protiv Čovića prikrivanje krivice SDP-a za stanje u F BiH

 Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata HZ HB uputila je otvoreno pismo zastupnicima SDP-a BiH Krunoslavu Vrdoljaku i Mehmedu Bradariću. U pismu navode kako kako je orkestrirana kampanja protiv predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića pokušaj prebacivanja krivnje za stanje na prostorima F BiH koje su izazvali SDP BiH i SDA na predsjednika HDZ-a i HNS-a BiH, prenosi Hrvatski medijski servis.

U otvorenom pismu navode:

Samo dan nakon, isteka roka za kandidiranje političkih stranaka za predstojeće izbore, u javnosti su se pojavili Krunoslav Vrdoljak i Mehmed Bradarić, predstavnici SDP-a BiH iz Doma naroda PS-a BiH, koji ispred građanske stranke SDP BiH predstavljaju hrvatski i bošnjački narod u Domu naroda, što je samo po sebi apsurd i svaku ozbiljnost političke scene pretvara u političku glupost s ozbiljnim posljedicama.

Izborni inženjering SDP-a

S obzirom da je izborni zakon u BiH nedovršen i ne definira odnose između građanskih prava i prava konstitutivnih naroda, SDP BiH na čelu sa Zlatkom Lagumdžijom već više od osam godina koristi izborni inženjering tako što bošnjačkim glasovima i glasovima onih koji se izjašnjavaju kao „ostali“ bira hrvatske predstavnike za hrvatske pozicije u Federaciji BiH, poput člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića, čime se u potpunosti poništava biračka volja hrvatskog naroda u BiH, koji se time dovodi u marginalan položaj u odnosu na druga dva naroda u BiH, i kojem se, ukidanjem nadležnosti županija i prenošenjem istih na institucije F BiH, konstantno slabi pozicija u diplomatsko-konzularnim tijelima F BiH, što je klasični oblik centralizacije F BiH, a u praksi znači samo jedno: financijsko osnaživanje institucija Federacije BiH kojima upravljaju Bošnjaci i Hrvati koje su izabrali bošnjački birači, te financijsko osiromašivanje lokalne i županijske samouprave s ciljem dokidanja prava županija, za što se u svom predizbornom programu zalaže stranka Radom za boljitak koja je Zlatku Lagumdžiji i njegovom SDP-u strateški partner u dekonstituiranju hrvatskog naroda u BiH.

Predizborna kampanja SDP-a BiH je otpočela otvorenim napadima SDP-ovih zastupnika, Bradarića i Vrdoljaka, na predsjedavajućeg Doma naroda BiH, Dragana Čovića, radi nedonošenja Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma (Moneyval), aludirajući kako je Bosna i Hercegovina nedonošenjem navedenog zakona stavljena u rang Sjeverne Koreje i Irana.

Nedefinirana država

Bosna i Hercegovina je zemlja koja je nastala u SFRJ voljom tadašnjih komunističkih moćnika, na čelu s Josipom Brozom Titom, s jasnom namjerom slabljenja hrvatskog i srpskog naroda, a jačanjem komunističkog centralizma u bivšoj Jugoslaviji sa sjedištem u Beogradu. Odlukom Badinterove komisije, Bosna i Hercegovina je ostala u socijalističkim granicama, i kao takvu su je dvotrećinskom većinom priznali Hrvati i Bošnjaci na referendumu 1. ožujka 1992. Od tog dana Bosna i Hercegovina postaje nedefinirana politička država u kojoj se konstantno proizvode sukobi, financira terorizam i terorističke organizacije, a što se tiče pranja novca, svjedoci smo samo kako je Parlament BiH utvrdio kako je preko BiH oprano preko 20 milijardi dolara, te kako austrijska vlada istražuje rad Hypo Alpe Adria Bank-a koju je austrijski javni tužitelj nazvao najvećim kriminalom poslije Drugog svjetskog rata.

Dr. Dragan Čović je predsjednik najjače hrvatske stranke, HDZ-a BiH, kojoj se već dva puta oduzima pravo na člana Predsjedništva BiH i pravo na zastupanje u izvršnim i zakonodavnim tijelima F BiH i BiH. Izborni inženjering i uzurpacija javnih servisa od strane bošnjačkih političkih elita u Sarajevu prisilila je Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH da s drugim hrvatskim strankama obnovi rad Hrvatskog narodnog sabora BiH i okupi 90% hrvatskih zastupnika i vijećnika u BiH s namjerom da se fokusiraju na zaštitu suvereniteta i konstitutivnosti hrvatskog naroda u BiH, čiji su interesi ugroženi upravo od političkih elita i njihovih lidera poput Zlatka Lagumdžije koji asocira na Kim Jong Una iz Sjeverne Koreje, ili Stranke demokratske akcije kojom upravlja sin Alije Izetbegovića, Bakir Izetbegović, koji ne krije svoje veze s Islamskom republikom Iran i organizacijom „Mladi Muslimani“.

Lagumdžijin komunistički karakter

Komunistički karakter Zlatke Lagumdžije koji okuplja bivše kosovce, udbaše i potomke komunističkih vlastodržaca, te SDA koja omogućuje širenje radikalnog islama u BiH gdje smo svjedoci odlaska bosanskih Muslimana na ratišta u Siriju i druga svjetska ratišta, jasno pokazuju kome nije u interesu da se donese Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma. Orkestrirana sarajevska politička i medijska hajka na Dragana Čovića je samo nastavak provođenja bošnjačke majorizacije nad hrvatskim narodom u BiH, pokušaj prebacivanja krivnje za stanje na prostorima F BiH koje su izazvali SDP BiH i SDA na predsjednika HDZ-a i HNS-a BiH, te prikrivanje poništavanja izborne volje hrvatskog naroda u BiH i uzurpacije izvršne, zakonodavne vlasti i javnih poduzeća, te postaje ozbiljan pokazatelj kako velikobošnjački krugovi u Sarajevu neće odustati od dekonstituiranja hrvatskog naroda u BiH, kršenja njegove izborne volje i ustavom zajamčenih prava, i stoga, mi hrvatski branitelji u BiH, smatramo kako je ovo bošnjački predizborni pritisak na zastupnike i vijećnike u Hrvatskom narodnom saboru BiH, a ne želja bošnjačkih vlastodržaca da se donese Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma.

Svakome je jasno kako Bosna i Hercegovina ne poštuje ni Rezoluciju Vijeća Europe kada su u pitanju komunistički zločini, niti Rezoluciju o BiH, donesenu u veljači ove godine, koja definira decentralizaciju BiH i pravo na jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda.

Komu (ni) je u interesu donošenje zakona

Prema našem mišljenju, donošenje Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma je u apsolutnom interesu hrvatskog naroda u BiH budući da se svakodnevno događaju zločini i ubojstva nad pripadnicima hrvatskog naroda u BiH na prostorima koje je obranila Armija BiH, što samo po sebi govori tko je odgovoran za nedonošenje navedenog zakona te kome odgovara da krivnju za to snosi predsjedavajući Doma naroda BiH, Dragan Čović.
Vrijeme će apsolutno pokazati kome nije u interesu donošenje zakona koji bi pokrenuo istražne radnje o ulasku prljavog novca u BiH te tko podržava i financira terorističke skupine u BiH.

Bivši federalni ministar sigurnosti, Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a BiH, je iznosio ozbiljne optužbe na račun SDP-a BiH i SDA i upravo zbog toga je i smijenjen s ministarske pozicije.

Mi, hrvatski branitelji u BiH, podržavamo borbu protiv organiziranog terorizma, borbu protiv korupcije i kriminala i nadamo se kako će se Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma usvojiti čim se za to stvore politički i proceduralni preduvjeti, stoji na kraju pisma Koordinacije udruga proizašlih iz domovinskog rata HZ HB upućenog zastupnicima SDP-a BiH Krunoslavu Vrdoljaku i Mehmedu Bradariću./HMS/

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...