UDRUGA INSULA 14. studenog besplatno mjerenje šećera u krvi

Udruga dijabetičara Insula dan 14. studeni 2019. obilježava javnim mjerenjem GUK-a na tri lokacije: Mostar, Međugorje i Čapljina.

Ove godine tema za obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa je “Obitelj i dijabetes, zaštitite obitelj”.

U Mostaru će nakon mjerenja biti prikazan film ”SafelyintheRainbow” (”Sigurno u dugi”), koji prikazuje život dječaka Pârisa i njegove obitelji od trenutka kada mu je dijagnosticirana šećerna bolest tip 1 u dobi od 2 godine – pa sve do mlade odrasle dobi. Film pruža jedinstven pogled u svakodnevni život njegove obitelji, od emocionalnog i burnog vremena u bolnici kada se obitelj mora suočiti s novom stvarnošću skrbi o mališanu, koji iznenada živi sa šećernom bolešću, do postepenog učenja kako se nositi s usponima i padovima koje ta bolest donosi.

Nakon prikazivanja filma prisutni će moći razgovarati o svom životu i načinu na koji se “druže” svakodnevno sa ovom bolešću. Iz Udruge dijabetičara HNŽ-a pozivaju sve građane navedenih gradova koji imaju vezu sa dijabetesom, ali i one koji bi željeli nešto naučiti o dijabetesu – da dođu izmjere GUK i na taj način podrže rad Udruge Insula i borbu svih dijabetičara iz BiH i svijeta.

Ovogodišnje besplatno mjerenje razine šećera u krvi, na 3 lokacije u Hercegovini, omogućila je firma Pharma Maac, s donacijom aparata i trakica “Wellion”.

Zahvaljujemo firmi Novo Nordisk koja nas je sponzorski podržala u projektu obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, poručili su iz Insule./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PROSVJED U MOSTARU

Turistički radnici traže otvaranje granica

Turistički radnici iz Mostara prosvjedovali su u četvrtak na Starom mostu u Mostaru kako bi poslali poruku da je turizam "na koljenima" i zatražili...