REPUBLIKA SRPSKA

Učenici definitivno od ponedjeljka u klupama

Republički stožer za izvanredne situacije RS donio je danas Zaključak o odvijanju odgojno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj.

U Zaključku je navedeno da se nastava, sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine, organiziranje proširenog programa (produženi boravak i jutarnje čuvanje), od 2. studenog 2020. godine, nastavljaju u prostorijama osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srpske broj 04/1-012-2-2184/20 od 17.08.2020. godine i Planom organiziranja rada osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa od 24. kolovoza, priopćeno je danas iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Navodi se da sve odgojno-obrazovne ustanove i gradski/općinski stožeri za izvanredne situacije jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj, u skladu s epidemiološkom situacijom, u sljedećem razdoblju, mogu Ministarstvu prosvjete i kulture dostaviti prijedlog za obustavljanje nastave u osnovnim i srednjim školama.

Dodaje se da prijedlog za obustavljanje nastave može obuhvaćati sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole s ili bez područnih odjeljenja.

“Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod će, u slučaju potrebe u bilo kojoj lokalnoj samoupravi, za učenike osnovne škole, u suradnji sa Јavnim servisom Radio-televizije Republike Srpske, organizirati nastavu na daljinu, a za učenike srednje škole nastava na daljinu će se organizirati putem elektronskih sredstava komunikacije, na isti način kao što je to bilo uspješno realizirano u drugom polugodištu prethodne školske godine”, navodi se u priopćenju Ministarstva./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije