Hrvatski Medijski Servis

UBOJSTVO POLICAJCA U SUHODOLU: Tri metka u prsa, jedan u glavu…

Višestruki ubojica Edin Gačić (44) definitivno je jedini osumnjičeni za likvidaciju Mahira Begića (47), pripadnika Federalne uprave policije (FUP), koji je osiguravao Objekt za edukaciju kadrova Federalnog MUP-a na poligonu Suhodol kod Tarčina, potvrđeno je za Avaz iz više izvora koji su uključeni u istragu.

Nije bilo borbe

Naime, istražitelji su dobili balistički nalaz kojim je nepobitno utvrđeno da su čahure pronađene u Suhodolu i one u Konjicu nakon ubojstva Sauda Sultanića ispaljene iz istog oružja!

Kako doznaje „Avaz“, balističari su utvrdili stopostotno poklapanje pronađenih čahura koje su ispaljene iz automata M–56, takozvanog šmajsera.

Sumanuti Gačić je koristio, kako otkriva Avazov izvor, pištoljsko streljivo 7,62 milimetara.

Na mjestu događaja nisu uočeni tragovi koji bi potvrdili da je bilo borbe između policajca i ubojice.

Policajac je pronađen u ležećem položaju, a vanjskim pregledom tijela nađene su ozljede isključivo od ispaljenih metaka, te nije bilo rana od hladnog oružja. Doznaje se kako su u policajca ispaljena četiri metka.

Istražitelji su odmah provjerili postoji li bilo kakva veza između ubojice i žrtve te utvrdili da ne postoji ni najmanja šansa da su se poznavali.

Kako je otkrio izvor blizak istrazi, u ovom slučaju se radi o nasumičnom napadu psihopate. Begićev službeni pištolj je ubojica odnio sa sobom, kao i dva okvira sa za sada nepoznatim brojem metaka.

Klasična egzekucija

Istražitelji su petnaestak metara od mjesta zločina u pravcu šume pronašli Begićev opasač i futrolu pištolja. On nije imao motorolu, jer ju je na toj lokaciji nemoguće koristiti. U snijegu i blatu su ostale stope ubojice koje se gube u šumi.

Policija ovaj slučaj tretira kao klasičnu egzekuciju.

U Begića su ispaljena tri hica u grudni koš te jedan u glavu. Pronašao ga je kolega koji je došao da ga zamijeni na straži. Zatekao ga je u lokvi krvi te je morao trčati oko 250 metara da bi pozvao Operativni centar FUP-a.

Na tom lokalitetu ne može se koristiti telefon jer nema mreže.

Kada je Begićev kolega stupio u vezu s Operativnim centrom FUP-a, povikao je dežurnom: „Ubili su Begića, ubili su Begića“.

Na području Suhodola kod Tarčina prethodnu noć i jučer cijeli dan patrolirale su brojne policijske snage. Policajci su pretraživali obližnju šumu i objekte koji se nalaze u blizini mjesta tragedije, a nadlijetali su i helikopteri./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte