Sve vijesti

HNK Mostar

Ubojici iz Banje Luke 6 mjeseci prinudnog liječenja na psihijatriji

Željku Stevanoviću (1965), optuženom za krivično djelo teškog ubojstva vozača autobusa iz Banje Luke Bore Topića (1961), danas je u Okružnom sudu Banja Luka izrečena kazna od šest mjeseci prinudnog smještaja na psihijatrijskoj klinici u Sokocu.

Nakon današnjeg posljednjeg dokaznog postupka, rečeno je da je Stevanović u momentu izvršenja krivičnog djela ubojstva Topića, 13.ožujka, bio u neuračunljivom stanju.

Vještačenjem je utvrđeno da je Stevanović visoko inteligentna osoba, ali kronični duševni bolesnik s dominacijom sumanutih ideja i paranoje, ali da nema šizofreniju.

Sud je odlučio da će, nakon isteka šest mjeseci prinudnog psihijatrijskog liječenja, u posebnom izvanparničnom postupku biti odlučeno o daljnjem liječenju Stevanovića.

Obitelj stradalog Brane Topića izrazila je nezadovoljstvo zbog ovakve odluke.

Željko Stevanović je 13. ožujka, oko 10.45 sati, na autobuskom stajalištu u autobus “Autoprevoza” broj 2, koji je prometovao na liniji Banja Luka (Centar) -Trn, bacio eksplozivnu napravu te je tom prilikom smrtno nastradao vozač autobusa Boro Topić, a dvije osobe su zadobile tjelesne ozlijede.

Stevanović je i prije ubojstva imao više sukoba s Topićem, pa i oko neplaćanja karte u autobusu.

Još 2010. godine zapalio je Topićev automobil, nakon čega je priveden, ali je uvjetno osuđen./Fena/

Najnovije