SUD BiH

Ubojica iz Novog Sada pristao na skraćeno izručenje Srbiji

Sud BiH odredio je ekstradicijski pritvor Stefanu Stefanoviću (29) iz Srbije, koji je uhićen u Banjoj Luci po tjeralici Interpola Beograd zbog teškog ubojstva navijača Vojvodine Milana Pribakovića u Novom Sadu 2017. godine. Stefanović je uhićen u policijskoj akciji “Logan”.

U Sudu BiH navode da se tijekom ročišta Stefanović izjasnio da u pojednostavljenom postupku želi biti izručen u Srbiju.

– Po rješenju suda ekstradicijski pritvor može trajati do izvršenja odluke o izručenju ili do nove odluke suda, a najduže šest mjeseci, odnosno do 11. srpnja – navode u Sudu BiH.

Pojašnjavaju da pravosuđe Srbije Stefanović potražuje u cilju izvršenja pravomoćne presude od godinu i osam mjeseci zatvora nezakonito posjedovanje oružja povezano s kaznenim djelom ugrožavanje sigurnosti.

– Također potražuje se u cilju kaznenog gonjenja za teško ubojstvo i nezakonito nošenje oružja – ističu u Uredu za odnose s javnošću Suda BiH.

Stefanović se tri godine nalazio u bijegu i u odsustvu je osuđen na 15 godina zatvora. Lociran je i uhićen u Banjoj Luci, gdje se krio pomoću lažnog identiteta na ime Nikola Radišić. U stanu koji je koristio policija je pronašla 30 grama kokaina, 60 grama marihuane i 10.500 maraka, kao i lažne dokumente Srbije i Švicarske. Zbog sumnje da su mu pružali podršku uhićeni su Slobodan Stanković, vojnik Oružanih snaga BiH Milan Gajić, te taksist Bojan Đurić. U nastavku akcije policija je došla do saznanja da je Stanković koristio iznajmljeni stan za skrivanje droge. U pretresu tog stana otkriveno je još 355 grama marihuane./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije