SARAJEVO

Ubojica iz Ilijaša uhićen u bolnici, čuva ga sudska policija

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Županije Sarajevo su u Kliničkom centru sveučilišta u Sarajevu, uhitili Muharema Garapliju iz Ilijaša nakon što je došao sebi poslije pokušaja samobojstva 21. rujna kada je nožem usmrtio svoju suprugu Sadžidu.

– Lice je lišeno slobode 29. rujna zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo iz člana 166. KZ FBiH, te je uz Zapisnik o predaji osobe lišene slobode, predato na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu županije Sarajevo. Shodno tome on je u UKC-u Sarajevo pod nadzorom Sudske policije KS – kazao je za Dnevni Avaz Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a Županije Sarajevo.

Glasnogovornica Tužiteljstva Županije Sarajevo Azra Bavčić za “Avaz” je kazala da je Županijskom sudu Sarajevo upućen prijedlog da se Muharemu Garapliji odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Podsjećamo, Muharem Garaplija (1965) je u Ulici Hašima Spahića u Ilijašu nožem ubio suprugu Sadžidu (1963), nakon čega je pokušao počiniti samoubojstvo. Sa teškim povredama je prevezen u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatirane teške tjelesne ozljede, a na Klinici za anesteziju i reanimaciju je zadržan na daljem liječenju, uz nadzor policijskih službenika.

Muharem je usmrtio suprugu Sadžidu udarcem nožem u vrat .

Njihove komšije su za “Avaz” ranije ispričale da se zlo moralo dogoditi. Kazali su da su čuli lupanje, ali da nisu obraćali pažnju, jer su buka, vriska i brojne svađe i ranije dopirali iz stana Garaplija, zbog čega su nerijetko intervenirali i policajci.

– Svađali su se međusobno, ali i zbog problematičnog sina – kažu komšije.

Upravo je sin alarmirao policiju jer mu niko nije otvarao, a ključ je bio u bravi s unutrašnje strane pa nije mogao otvoriti vrata. Odmah je otišao u Policijsku stanicu Ilijaš, koja se nalazi svega desetak metara dalje od mjesta zločina.

Vatrogasci su preko balkona ušli u unutrašnjost. Policija je u stanu zatekla mrtvu ženu i Muharema, koji je ležao pored nje i davao znake života./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZBOG ERDOGANOVE IZJAVE O MACRONU

Francuska povlači veleposlanika iz Turske

Nakon što je turski predsjednik Redzep Taip Erdogan danas oštro kritizirao francuskog predsjednika Emanuela Macrona zbog njegovog odnosa prema muslimanima i izjavio da mu...