Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

UBBER S PENDEŠ: Njemačka podrška euroatlantskom put BiH neće izostati

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš razgovarala je danas s veleposlanicom Savezne Republike Njemačke u BiH Margretu Mariju Uebber o aktivnosti Oružanih snaga BiH u oblasti mirovnih misija, uklanjanja mina te obilježavanja malog oružja i lakog naoružanja.

Pendeš je izrazila zahvalnost na dugogodišnjoj i bezrezervnoj pomoći Njemačke na putu Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama.

Skrenula je pažnju na izazove s kojima se Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH suočavaju zbog privremenog financiranja proisteklog iz neformiranja novoizabranih vlasti.

Ministrica je istaknula i važnost konkretne njemačke pomoći u različitim projektima Oružanih snaga BiH, poput nedavnog opremanja helikoptera višenamjenskim bočnim dizalicama.

Veleposlanica Uebber je izrazila uvjeravanja da dalja podrška Njemačke neće izostati, posebno kada je u pitanju euroatlantski put BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte