U ORGANIZACIJI MT AMBRAHAM GROUP I VELEPOSLANSTVA IZRAELA

U znak sjećanja na žrtve holokausta osvijetljeni “Kosača” i Stari most u Mostaru te Zemaljski muzej u Sarajevu

M.T. Abraham Group u suradnji s Veleposlanstvom države Izrael u BiH organizira nekoliko događaja u Mostaru povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta.

U sjećanje na 6 milijuna ubijenih Židova večeras su u Mostaru osvijetljeni Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača i Stari most te Zemaljski muzej u Sarajevu. Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta obilježava se 27. siječnja. Ovom prigodom M.T. Abraham Group u suradnji s Veleposlanstvom države Izrael u BiH organizira nekoliko događaja u Mostaru.

Glavni događaj je komemoracija za sve žrtve holokausta koja će biti upriličena na Židovskom groblju Mostar. Isti dan M.T. Abraham Group, zajedno s Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod”Mostar predstavit će u Mostaru dvije knjige “Derviš M. Korkut: Biografija: Spasilac sarajevske Hagade” i “Muslimanske rezolucije: Bošnjački odgovori na zločine Drugog svjetskog rata u BiH”, priopćeno je iz M.T. Abraham Group.

Tijekom cijelog tjedna M.T. Abraham Group u suradnji s Veleposlanstvom Izraela u BiH organizira besplatne projekcije filma “Pijanist” u kinu Cinestar Mostar.

Holokaust je bio događaj bez presedana u ljudskoj povijesti: potpuni i sustavni genocidkoji je organizirala nacistička Njemačka i njeni suradnici s ciljem uništenja židovskog naroda. Primarni motiv bila je nacistička antisemitska rasistička ideologija. Do 1945. ubijeno je gotovo šest milijuna Židova.

Jedini jamac sigurnosti židovskog naroda injegovih institucija danas je jaka država Izrael. Židovi, koji se suočavaju s opasnostima diljem svijeta, ponekad i isključivo zbog vjere, mogu računati na podršku Izraela kojiće ih zaštititi. Nikad više znači nikad više, bez obzira na posljedice. Obilježavanjem Međunarodnog dana sjećanja na holokaust nastoji se osnažiti osuda zločina holokausta i snaga koje se bore protiv rasističke mržnje, što se postiže stalnim isticanjem važnosti sjećanja na preživjele, žrtve, spasitelje i osloboditelje./HMS/

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...