SPAŠAVANJE VOJNIKA BAKIRA

U utrku s Bećirovićem i Izetbegovićem ide i Haris Silajdžić kao kandidat SBIH?

Odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) održao je danas sjednicu na kojoj su donesene odluke vezane za prijavu na predstojeće izbore.

Predsjednik SBiH Semir Efendić priopćio je odluku koju je donijelo predsjedništvo ove stranke na današnjoj sjednici.

Kako je rekao Efendić, SBiH će biti na listi za izbore na svim razinama vlasti. Rok za predaju liste s kandidatima je 3. srpanj, a do tada će predsjedništvo stranke izaći sa službenom odlukom.

“U slučaju da se odlučimo hoćemo li dati podršku nekom od kandidata drugih političkih opcija, i to ćemo blagovremeno priopćiti. Ako budemo imali vlastitog kandidata za člana Predsjedništva BiH, to će biti neki kandidat koji ima šansu pobijediti”, rekao je Efendić.

Ujedno, dodao je i da, prema dosadašnjim razgovorima koji su vođeni unutar stranke, jedan dio članova podržava Harisa Silajdžića kao kandidata za člana Predsjedništva BiH, a drugi dio smatra da se Efendić treba naći na toj listi kao kandidat.

Što se tiče kandidata za ostale nivoe vlasti, Efendić dodaje da će SBiH nastupiti samostalno.

“Što se tiče manjeg bh. entiteta, bili smo dio razgovara vezan za zajednički nastup i taj proces remeti SDA sa svojim inzistiranjem na rasporedu na tim kandidatskim listama”, ističe Efendić, prenio je Klix.ba.

Silajdžić bi,ukoliko doista bude kandida, kao bivši bošnjački član Predsjedništva BiH sigurno oteo dobar dio glasova koje bi po inerciji dobio kandidat bošnjačke oporbe Denis Bećirović stoga bi ovu operaciju Silajdžićeve potencijalne kandidature trebalo nazvati “Spašavanje vojnika Bakira”./R. I./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NEKADAŠNJI PRVI ČOVJEK FORMULE 1

ECCLESTONE: Primio bih metak za Putina

Nekadašnji prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclstone stao je u obranu predsjednika Rusije Vladimira Putina i njegovu invaziju na Ukrajinu, na što su reagovali...