U tijeku veliko finale Eurosonga; Baby Lasagna apsolutni favorit!

U tijeku je veliko finale najvećeg svjetskog glazbenog spektakla koji se održava u Švedskoj. Baby Lasagna i dalje slovi kao favorit za pobjedu, a on će nastupiti 22. po redu.

Nakon više od 30 godina izbivanja na Eurosong vratio se Luksemburg. Predstavnica TALI nastupa s hitom “Fighter”. Ona posljednjih godina studira kazališnu glazbu u New Yorku te piše i izvodi vlastitu glazbu.

Led probili domaćini

Njemački predstavnik na Eurosongu je ISAAK, a nastupa s pjesmom “Always On The Run”. Inače, Njemačka se uz Veliku Britaniju, Francusku, Španjolsku i Italiju nalazi među pet zemalja koje direktno prolaze u finale natjecanja.

Boje Ukrajine u finalu ponovno brane Alyona Alyona i Jerry Heil s pjesmom “Teresa & Maria”. Pjesma govori o ženama koje nose veliki teret na svojim leđima.

Ovogodišnja novina natjecanja je da se s prvom pjesmom već može glasati, a finale otvaraju domaćini Marcus & Martinus. Ova braća blizanaca dolaze iz Norveške, a nastupaju s pjesmom “Unforgettable”. Inače, izdali su tri albuma: “Hei”, “Together” i “Moments”.

Eurosong obilježili brojni skandali
Domaćini otvaraju finale Eurosonga, a redom ih slijede Ukrajina, Njemačka, Luksemburg, Izrael, Litva, Španjolska, Estonija, Irska, Latvija, Grčka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Norveška, Italija, Srbija, Finska, Portugal, Armenija, Cipar, Švicarska, Slovenija. Hrvatska nastupa 22. nakon koje još slijede Gruzija, Francuska i Austrija. Ovogodišnji Eurosong popratili su brojni skandali. Iako je bio jedan od favorita, nizozemski predstavnik Joost Klein je diskvalificiran s natjecanja, a nizozemska televizija je i priopćila što se konkretno dogodilo.

“Incident se dogodio nakon nastupa u četvrtak. Protiv jasno sklopljenih dogovora, Joosta su snimili kad je sišao s pozornice i kada se žurio u ‘greenroom’. U tom trenutku je Joost više puta ponovio da ne želi da ga se snima. To nije bilo ispoštovano. To je rezultiralo prijetećim korakom Joosta prema kameri. Joost nije dotaknuo snimateljicu. Incident je prijavljen, a slijedila je istraga EBU-a i policije”, poručili su u priopćenju.

Nakon toga je stigla vijest kako je irska predstavnica propustila generalnu probu, no Europska radiodifuzna unija (EBU) u međuvremenu se nije oglasila oko ovog slučaja, što znači da ćemo ponovno vidjeti njihovu predstavnicu Bambie Thug. Također, nekoliko sati prije početka finalne večeri Eurosonga, norveška spikerica, koja čita dodijeljene bodove, povukla se i odustala od predviđenog zadatka koji je trebala obaviti u ime svoje zemlje./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img